Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
w dniu dzisiejszym kupujący próbował mnie oszukać. Prosił o wystawienie aukcji na wirtualna walutę w grze gdyż w ten sposób czuł się pewnie, prosił również o zaznaczenie wszystkich opcji wysyłki. Po zakupię wybrał formę za pobraniem i twierdził, że przesłał mi pieniadze. Po sprawdzeniu okazało się, że niczego nie dostałem, a on naciskał na finalizacje transakcji, po dalszych naciskach stwierdziłem, że założę spor, gdyż wydawało mi się to podejrzane. Oczywiście gdy tylko go o tym poinformowałam zostałem zablokowany na messenger. Niestety kwota za wystawienia aukcji została pobrana. Czy mogę się starać o jej zwrot lub próbę obciążenia kupującego, który był oszustem ?
I słusznie zauważyłeś że to próba oszustwa.
no ok, ale dlaczego ja mam płacić za próbę oszustwa, chyba powinni pociągnąć do odpowiedzialności kupującego...
No ok ale skoro to towar wirtualny to po co zaznaczałeś wszystkie opcje wysyłki w tym za pobraniem? 🙉
Bo twierdził, że inaczej mu płatność revolut nie przejdzie ... czy jakoś tak musiałbym cała rozmowę tu wrzucić. Zresztą dalej allegro pobiera już opłatę za wystawienie, a skoro nie zostało ono opłacone to powinno być cofnięte ?
Napisz przez formularz kontaktowy i opisz sytuację.
no wlasnie sie nie da bo tam tylko mozna zalozyc spor jesli bylo przez allegro sprzedawane a nie allegro lokalnie
i nie wiem co mam robic z tym dalej
@aleo1 Jako sprzedający nie możesz założyć żadnego "sporu".
Wejdź tu - Skontaktuj się z nami - Allegro - i opisz co się dokładnie stało oraz poproś o anulowanie opłaty transakcyjnej.
sprawa rozwiazana dzieki za pomoc