anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Próba oszustwa podczas sprzedaży

aleo1
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

w dniu dzisiejszym kupujący próbował mnie oszukać. Prosił o wystawienie aukcji na wirtualna walutę w grze gdyż w ten sposób czuł się pewnie, prosił również o zaznaczenie wszystkich opcji wysyłki. Po zakupię wybrał formę za pobraniem i twierdził, że przesłał mi pieniadze. Po sprawdzeniu okazało się, że niczego nie dostałem, a on naciskał na finalizacje transakcji, po dalszych naciskach stwierdziłem, że założę spor, gdyż wydawało mi się to podejrzane. Oczywiście gdy tylko go o tym poinformowałam zostałem zablokowany na messenger. Niestety kwota za wystawienia aukcji została pobrana. Czy mogę się starać o jej zwrot lub próbę obciążenia kupującego, który był oszustem ?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

I słusznie zauważyłeś że to próba oszustwa.

oznacz moderatorów

aleo1
#7 Wielbiciel#

no ok, ale dlaczego ja mam płacić za próbę oszustwa, chyba powinni pociągnąć do odpowiedzialności kupującego...

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

No ok ale skoro to towar wirtualny to po co zaznaczałeś wszystkie opcje wysyłki w tym za pobraniem? 🙉

oznacz moderatorów

aleo1
#7 Wielbiciel#

Bo twierdził, że inaczej mu płatność revolut nie przejdzie ... czy jakoś tak musiałbym cała rozmowę tu wrzucić. Zresztą dalej allegro pobiera już opłatę za wystawienie, a skoro nie zostało ono opłacone to powinno być cofnięte ?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Napisz przez formularz kontaktowy i opisz sytuację. 

oznacz moderatorów

aleo1
#7 Wielbiciel#

no wlasnie sie nie da bo tam tylko mozna zalozyc spor jesli bylo przez allegro sprzedawane a nie allegro lokalnie

i nie wiem co mam robic z tym dalej

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@aleo1 Jako sprzedający nie możesz założyć żadnego "sporu".

Wejdź tu - Skontaktuj się z nami - Allegro - i opisz co się  dokładnie stało oraz poproś o anulowanie opłaty transakcyjnej.

oznacz moderatorów

aleo1
#7 Wielbiciel#

sprawa rozwiazana dzieki za pomoc

oznacz moderatorów