anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Próba wyłudzenia towaru!?

erokman
#8 Zapaleniec#

Sprzedałem dostęp do gry online. Czekałem na przedpłatę. Na czacie, kontrahent pokazał coś, co miało być potwierdzeniem przelewu. Skan tego czegoś był nieczytelny. Kupujący poprosił o dane do gry, czyli defakto o towar będący przedmiotem sprzedaży. Płatność miała status: w realizacji, a po 5 dniach została z automatu anulowana przez Allegro z powodu braku płatności. Zastanawiam się, czy gdzieś to zgłosić...? Towar był o wartości 1000 zł.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

konto zamknięte
Nie dotyczy

nie oddawaj nic, póki status opłaty nie zmieni się na ZAKOŃCZONA 🙂

oznacz moderatorów

erokman
#8 Zapaleniec#

Może źle się wyraziłem. Cytuję mail od Allegro: 'Kupujący nie zapłacił za przedmiot. Zakup został anulowany'.

W całym tym procederze chodzi mi o to, że kupujący wysłał mi 'dowód' że zapłacił. Okazało się to fałszywką. Zapewne myślał, że jestem jakimś frajerem i uwierzę w ten 'dokument' i prześle mu dane do gry. Gdyby naprawdę zapłacił, pisałby do mnie, dlaczego tak długo mu nie wysyłam, lub prosiłby o sprawdzenie czy doszedł przelew. A on nic.

Chcę jakoś odegrać się na nim, zgłosić to komuś. Może na do prokuratury nawet. Pytam, bo pierwszy raz miałem taką akcję.

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

zgłoś do Allegro a straci konto 🙂

oznacz moderatorów

erokman
#8 Zapaleniec#

Maila im wysłać czy jest jakiś formularz?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@erokman Napisz do nas wiadomość przez ten formularz i dołącz proszę zrzut lub zdjęcie wiadomości, którą otrzymałeś. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:79179573
#16 Inspirator#

@erokman: "Sprzedałem dostęp do gry online. "

Jak Ci się udało uzyskać zgodę od Wargaming na odsprzedaż konta?

Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!

oznacz moderatorów

erokman
#8 Zapaleniec#

Tak jak wszyscy.

W tym poście używam skrótów myślowych. W treści ogłoszenia napisałem : 'Sprzedaję swój czas poświęcony na grę na koncie, które należy do Wargaming'.

oznacz moderatorów