Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Klient zakupił produkt w poniedziałek 20.4.2020 , z terminem realizacji do 3 dni. Aktualnie czas realizacji zamówień w moim sklepie wynosi 24 godziny.
"Problem" w tym, że klient poprosił aby paczkę wysłać później - w przyszły poniedziałek, czyli po terminie wskazanym na aukcji.
Czy realizacja zamówienia zgodnie z prośbą klienta nie zaniży mi statystyk i nie wpłynie na status "super sprzedawcy"?
Czy można gdzieś zgłosić tę transakcję, aby nie zaniżała mi statystyk?
@DrapexPL Ja to robię tak: Nadaję przez Apaczkę. Generuję list przewozowy, numer przesyłki wpisuję na Allegro i anuluję zlecenie w Apaczce. Klienta informuję, że numer jest lipny i prawidłowy dostanie jak wyślę. Mówię mu dlaczego tak robię i jest dobrze dla wszystkich 😀
Nie wiem, czy to zadziała.
Allegro sprawdza status paczki, a nie sam fakt jej wygenerowania - tak mi się przynajmniej do tej pory wydawało.
Czy wystarczy wygenerować list przewozowy teraz, z datą wysyłki na 27.4 (Allego Kurier48 to umożliwia) i będzie ok?
@DrapexPL Tego nie wiem. U mnie moja metoda działa, bo dwa razy mnie klienci prosili o opóźnienie, dwa razy tak zrobiłam i w jakości mi nie spadło. Jak jeszcze nie wiedziałam, że jakość przez to spada i wysłałam po tygodniu, to mi poleciało na łeb, na szyję.
@DrapexPL potwierdzam też wpisuję nr od razu jak paczkomat to leży bo etykieta jest dłużej ważna, w innym przypadku wpisuję jakiś nr z danego dnia i pisze do klienta 🙂
Ok tak chyba będzie trzeba zrobić, dzięki
ale śmieszna ta ciocia jeeest 😄 😄
aż jej jabłuszko dam 😄 <daje jabłuszko 🍎> 🤗
Samo wklepanie numeru nic nie da, bo system wlicza czas do statystyk: od chwili zakupu do chwili nadania przesyłki np. w paczkomacie, odebrania przez kuriera (jeśli system monitoringu to wykaże), przyjęcia w oddziale itd. Natomiast szybsze nadanie numeru listu dla zamówienia, jeszcze przed faktyczną jego realizacją skutecznie uniemożliwi anulowanie zamówienia wg. nowych zasad.
statystyki tutaj nie są ważne
jak wyślesz Klientowi towar zgodnie z jego sugestiami później to gdyby
odstąpił on od umowy allegro nie odda ci prowizji lub będzie ci robić z tym problemy