Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Chcę wystawić aukcję z pudełkiem jubilerskim na pierścionek, od producenta posiadam kod EAN, 10 cyfrowy, jest to Niemiecka firma. Wpisuję ten kod i dostaję informację "niepoprawna wartość". Nie wiem jak rozwiązać ten problem. Poproszę o pomoc 🙂
Kod EAN nie może mieć 10 cyfr, więc nie jest to kod EAN.
Standard przewiduje kody 8, 13 i 14 cyfrowe, aczkolwiek czasem zdarza się, że kod EAN-13 nie ma podanej cyfry kontrolnej (wtedy mamy tylko 12 cyfr). Kod EAN-14 to zaś kod opakowania zbiorczego niedetalicznego.
Dziękuję za odpowiedź, ale w poradniku Allegro jest informacja, że kod EAN może mieć 10 cyfr, cytuję :
"Gdy wystawiasz ofertę, możesz wprowadzić poniższe formaty numerów:
Kod dostałam od producenta, nie jest to mój błąd. W czym może być problem?
@SayYesRings Podaj proszę wartość, którą próbujesz wpisać oraz dodaj zrzut ekranu z widocznym komunikatem o błędzie, jaki Ci się pojawia. Skonsultuję to. 🙂
Może nie ta kategoria? Kod ISBN-10 to kod z książek wydanych przed 1 stycznia 2007 (żadne inne produkty poza książkami nie mogą być oznaczone tym kodem).
Konwersja kodu ISBN-10, na ISBN-13 polega na dodaniu cyfr 978 na początku kodu oraz obliczeniu nowej sumy kontrolnej. Tu masz kalkulator https://isbn.org/ISBN_converter