anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z konkurencją i reakcja Allegro.

mr-cobra
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

mam pytanie do sprzedających czy mieliście podobny problem? Otóż zauważyłem, że konkurencja ma fajny sposób na pozbycie się problematycznych klientów i negatywnych komentarzy. Pewna firma oferuje korzyść- pieniądze w zamian za zmianę opinii co jest sprzeczne z regulaminem serwisu. Allegro nic z tym nie robi, mimo, że problem znają i zapewne on trwa już długo.

Mam wrażenie, że sprawę zamiata się pod dywan i niestety pod względem respektowania regulaminu jest tu niezbyt dobrze.

Pozdrawiam serdecznie.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mr-cobra Nie jest prawdą, że "nic z tym nie robimy". W zgłoszeniu nr 60719266 otrzymałeś odpowiedź:

Zespół poinformował, że zweryfikuje konto tego użytkownika, jeżeli potwierdzą się kwestie naruszenia regulaminu, Dział Bezpieczeństwa podejmie odpowiednie kroki względem sprzedawcy. 

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

mr-cobra
#7 Wielbiciel

Faktycznie musi być tego tyle, że zespół potrzebuje ponadnormatywny czas na analizę. W przytoczonym zgłoszeniu wysłałem jeden przykładowy screen, który doskonale obrazuje naruszenia regulaminu a ile było tego typu przypadków? Administracja wie najlepiej. Wystarczy przeanalizować negatywne opinie ( zarówno te widoczne jak i usunięte) i zapewne korespondencję z klientami.

Pozostaje, więc tylko czekać na efekty pracy działu bezpieczeństwa.

Pozdrawiam ponownie.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mr-cobra W przypadku potwierdzenia nieprawidłowości, o szczegółach podejmowanych działań jest informowany jedynie właściciel konta, którego te działania dotyczą. Jako zgłąszający nie otrzymasz tych informacji.

Natalia
oznacz moderatorów

mr-cobra
#7 Wielbiciel

Oczywiście, nie zobaczę treści upomnienia czy ostrzeżenia wysłanego sprzedającemu. Inaczej, gdyby konto zostało zawieszone, o tym każdy w łatwy sposób może dowiedzieć się.

Pozostaje jednak pytanie co z negatywami, które zostały usunięte po otrzymaniu korzyści od sprzedającego? Wydaje mi się uczciwym ich przywrócenie. Nieprawda?

Miłego dnia!

oznacz moderatorów

mr-cobra
#7 Wielbiciel

Niestety nie ma żadnej reakcji, nawet wiadomości, że podjęto jakiekolwiek działania. Rozumiem, że Dział Bezpieczeństwa w dalszym ciągu pracuje?

Mogę liczyć na odpowiedź?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mr-cobra tak jak Natalia napisała nie otrzymasz informacji o podjętych działaniach, ponieważ możemy przekazać je tylko właścicielowi konta, którego dotyczą. 

Monika
oznacz moderatorów