Dzień dobry,
mam pytanie do sprzedających czy mieliście podobny problem? Otóż zauważyłem, że konkurencja ma fajny sposób na pozbycie się problematycznych klientów i negatywnych komentarzy. Pewna firma oferuje korzyść- pieniądze w zamian za zmianę opinii co jest sprzeczne z regulaminem serwisu. Allegro nic z tym nie robi, mimo, że problem znają i zapewne on trwa już długo.
Mam wrażenie, że sprawę zamiata się pod dywan i niestety pod względem respektowania regulaminu jest tu niezbyt dobrze.
Pozdrawiam serdecznie.
@mr-cobra Nie jest prawdą, że "nic z tym nie robimy". W zgłoszeniu nr 60719266 otrzymałeś odpowiedź:
Zespół poinformował, że zweryfikuje konto tego użytkownika, jeżeli potwierdzą się kwestie naruszenia regulaminu, Dział Bezpieczeństwa podejmie odpowiednie kroki względem sprzedawcy.
Faktycznie musi być tego tyle, że zespół potrzebuje ponadnormatywny czas na analizę. W przytoczonym zgłoszeniu wysłałem jeden przykładowy screen, który doskonale obrazuje naruszenia regulaminu a ile było tego typu przypadków? Administracja wie najlepiej. Wystarczy przeanalizować negatywne opinie ( zarówno te widoczne jak i usunięte) i zapewne korespondencję z klientami.
Pozostaje, więc tylko czekać na efekty pracy działu bezpieczeństwa.
Pozdrawiam ponownie.
@mr-cobra W przypadku potwierdzenia nieprawidłowości, o szczegółach podejmowanych działań jest informowany jedynie właściciel konta, którego te działania dotyczą. Jako zgłąszający nie otrzymasz tych informacji.
Oczywiście, nie zobaczę treści upomnienia czy ostrzeżenia wysłanego sprzedającemu. Inaczej, gdyby konto zostało zawieszone, o tym każdy w łatwy sposób może dowiedzieć się.
Pozostaje jednak pytanie co z negatywami, które zostały usunięte po otrzymaniu korzyści od sprzedającego? Wydaje mi się uczciwym ich przywrócenie. Nieprawda?
Miłego dnia!
Niestety nie ma żadnej reakcji, nawet wiadomości, że podjęto jakiekolwiek działania. Rozumiem, że Dział Bezpieczeństwa w dalszym ciągu pracuje?
Mogę liczyć na odpowiedź?
@mr-cobra tak jak Natalia napisała nie otrzymasz informacji o podjętych działaniach, ponieważ możemy przekazać je tylko właścicielowi konta, którego dotyczą.