Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ktoś kliknął kup teraz i już na dzień dobry facet robi problemy. Jakim cudem mam mu wysłać kartę w jeden dzień? Osoby nie zweryfikowane sobie klikają jak widać.
@bono246 Obrazka nie widzimy, jaki był czas wysyłki w ofercie?
Nie podałem czasu a teraz gość żąda zwrotu pieniędzy których nie mam bo ma je allegro.
@bono246 Nie wklejaj tu zdjęć, bo one są niewidoczne dla innych, są zamaskowane, widzisz je tylko Ty. Będą widoczne dla wszystkich po zatwierdzeniu przed moderację, a to może potrwać do jutra.
Dlaczego nie możesz już wysłać towaru? Jeżeli nie możesz, to oddaj pieniądze. Masz je w zakładce Allegro Finanse i możesz je sobie wypłacić na konto w każdej chwili. Oddaj zwykłym przelewem na konto bankowe podane przez kupującego, na Lokalnie inaczej nie oddasz.
Jak mogę wysłać kartę skoro on dokonał zakupu parę godzin temu? W nocy mam nadać na poczcie? Facet napisał że czeka jeden dzień na paczkę i następnie składa skargę do allegro. To [edycja] jakiś. Teraz mi napisał że rezygnuję z zakupu i czeka na zwrot pieniędzy do poniedziałku. Ja tych pieniędzy nie mam ma je allegro. A żebym dokonał przelewu na własne konto to muszą ponownie się uwiarygodnić i zrobić 1zł przelewu. 8 lat temu to robiłem i znowu tego chcą. A teraz padła mi apka milenium w telefonie i jutro będę musiał jechać do banku ją odblokować i mieć dostęp do konta, co jest chore ze strony banku. Nie masz smartfona nie masz możliwości wchodzenia na swoje konto przez internet. . Zawsze tylko kupowałem na allegro nigdy nie sprzedawałem. Więc nie znam się specjalnie na tym. Kasę cofnę a kto zwróci za prowizję?
@bono246 "Nie masz smartfona nie masz możliwości wchodzenia na swoje konto przez internet." - po co smartfon, skoro jest https://www.bankmillennium.pl/logowanie
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Tak ale jak nie aktywujesz apki w telefonie to nie masz dostępu do konta. Walczę z tym dzisiaj cały dzień. Fotki tu nie wchodzą panie geniuszu wiec podam ci pełną treść przy logowaniu-
Twoje urządzenie do mobilnej autoryzacji jest nieaktywne!
@bono246 "Twoje urządzenie do mobilnej autoryzacji jest nieaktywne!
Zainstaluj aplikację ponownie i włącz Autoryzację Mobilną" - i po co było włączać autoryzację mobilną? Same problemy przez to, jak widać.
"Fotki tu nie wchodzą panie geniuszu" - wchodzą, gdy ma się odpowiedni staż na forum.
Ale po co mi ciśniesz panie mundry inaczej?
@bono246 Jeśli już komuś konkretnemu odpisujesz, to używaj @ i wybieraj nick z listy, bo w tej chwili nie wiadomo do którego posta się odnosisz.
Niemniej jednak sam pierwszy zacząłeś cisnąć tu po innych tylko dlatego, że jesteś nie radzisz sobie z obsługą allegro, apek na smartfonie i konta bankowego (które dodatkowo w tajemniczy sposób - chyba nawet domyślam się w jaki - zostało zhackowane).
Teraz zaczął mi ubliżać od oszustów i złodziei ostatni raz korzystam z allegro nigdy więcej. Bo nawet sporu nie można złożyć.
Podeślij do allegro skan rozmów z tym panem .Za wyzwiska od "oszustów i złodziei " są paragrafy i sam możesz go zgłosić również do organów za to odpowiedzialnych.
Zrobiłem to w formularzu. Straszył mnie policją itp kiedy poinformowałem go że zakładam spór w tej sprawie. Normalnie to bym to wiesz olał. Ale wiem że gościu specjalnie to zrobił. Może i dobrze bo gdy by paczki nie odebrał to jeszcze większe problemy by były. Mam nauczkę nie sprzedawać nic. Teraz pytanie czy jak pieniądze są w zakładce moje finanse to mogę mu je przelać tylko w osobistego konta nie z konta allegro? Nie sprzedawałem nigdy nic na Allegro to się nie znam.
Co jest śmieszne że dopiero po sprzedaży zorientowałem sie ze musze ponownie zweryfikować swoje konto. Robiąc przelew 1zł choć robiłem już to kiedyś. A co jest nie fajne to konto na Allegro mam na inne imię niż na koncie bankowym. Reszta sie zgadza danych ale to imię. A jak nie dam rady wyciągnąć kasy z moje finanse a by oddać kasę kupującemu to co wtedy? Allegro je same przeleję czy jak?
Załatwie jutro sprawę z bankiem zrobie mu przelew zwrotny i wszystko a by dostał bana na allegro. Sam tez usuwam konto z allegro bo szkoda czasu i nerwów.
@bono246 - to jest miejsce do kupowania, a nie do sprzedawania. Szkoda że tak Cię trafiło....
Teraz wchodzę w zakładki Allegro moje finanse i kasy za kartę nie ma znikła? Jest tylko prowizja do opłacenia. Niby za co skoro pieniędzy nie ma. Allegro samo oddało pieniądze czy jak. I zero informacji o tym dla mnie?
Hm, to jak to jest z wpłatą od Kupującego?
Miał zapłacić przez Payu? I wpłacił? Masz potwierdzenie? Masz środki w Payu?
Miał zapłacić bezp. na konto bankowe? I wpłacił?
Odnoszę wrażenie że środków/wpłaty może nie być a jesteś naciskany/a na zwrot lub wysyłkę.
Daje screen z pierwszej części rozmowy
@bono246 Cześć! Bardzo mi przykro, że spotkała Cię taka sytuacja. Możesz spróbować jeszcze raz porozumieć się z kupującym w sprawie czasu realizacji zamówienia. Rozumiem, że znalazłeś się w trudnym położeniu, ale mam nadzieję, że uda się rozwiązać ten problem. Jeśli kontakt z kupującym okaże się nieskuteczny, możesz dokonać zwrotu wpłaty. Swoje środki znajdziesz w zakładce Środki i historia operacji (tutaj “Środki PayU”).