Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam sprzedalem figurke na allegro , to jest moj opis przedmiotu
Piekna srebrna figura chinskiego dostojnika. Datowana na koniec XIX poczatek XX wieku. Sygnowana 800.jeszcze cos zobacz zdjecia
Wysokosc to ok. 30,5 cm a Waga to ok. 1112 gram.
Piekny stan, bez uszkodzen
Kupujacy chce oddeslac figurke bo twierdzi ze opis ze nie zgadza
powot ze ona niejest srebrna tylko posrebrzana ; I ZE JA NAPISALEM SREBRNA FIGURKA PR 800
Czy mosze oddac pienadze . Jestem osoba prywatna
pozdrawiam
przepraszam za bledy mam trodnosci z Polska pisownia nauczylem sietrochu mieszkam za granica od malego
Jeśli napisałeś, że jest srebrna, a jest tylko posrebrzana, kupujący ma rację. Może złożyć reklamację z powodu niezgodności z opisem i odesłać towar. Należy mu się zwrot całej wpłaty + zwrot kosztu odesłania. Osoby prywatne też muszą przyjmować zwroty w ramach reklamacji.
Piekna srebrna figura chinskiego dostojnika. Datowana na koniec XIX poczatek XX wieku. Sygnowana 800.jeszcze cos zobacz zdjecia
tak napisal ja nie napisalem ze to srebrna pr 800
Trzeba było napisać posrebrzana, a nie srebrna.
Jak napisałeś sygnowana 800 to tak jakbyś podał że jest próby 800 .Zdjęcia są jeszcze dla nas niedostępne moderacja musi zatwierdzić.
Figurka jest srebrna próby 800 czy tylko platerowana srebrem? Jeśli ma wybitą próbę 800 to powinna być srebrna ,platery nie mają wybijanych prób srebra .Klient wprowadzony w błąd opisem ma prawo domagać się zwrotu kosztów a ty musisz je oddać.
na zdjeciu widac 800 jako pierwsza i jeszcze jakies cyfry to jak to mialem opisac
@Client:37694470 W internecie są katalogi oznaczeń ,w razie niepewności trzeba poszukać i porównać lub iść po radę do specjalisty w swojej okolicy.
witam znalaslem na allegro taka sama figurka i i tak tez opisalem
gosciu niemial problemu
Numer oferty: 10172356886
@Client:37694470 Ta wskazana przez ciebie u innego użytkownika ma wybitą próbę 800 oraz znaki wytwórcy i tak jak napisał jest sygnowana 800 czyli próby AG 800. Nie wiem jak wygląda twoja ,zdjęć jeszcze nie widzimy.
to jest numer mojej aukcji tam sa wszystkie zdjecia
nr oferty: 10217267564
Client:37694470 ewidentnie wprowadziłeś kupującego w błąd pisząc w tytule oraz opisie .
Srebrna Figura 1,12 Kg
ale ona ma srebrny kolor to jak mialem napisac
witam to jak mialem taka figurke opisac jest sygnowana 800
Jak napisać? Posrebrzana, w kolorze srebrnym, a nie SREBRNA.
@Client:37694470 nalezało napisac "figurka koloru srebrnego"
albo "posrebrzana" ale nie można było pisac "srebrna" bo to wprowadzanie kupującego w błąd.
Do tego: "sygnowana 800"
Juz o próbach "sprawdzanio kwasem" nie wspomne bo to juz ewidentne wprowadanie w bląd.
Jak dla mnie ta sprawa sie kwalifikuje na policje.
"W opisie figurka ze srebra, próba 800 bez uszkodzeń. Datowana na XIX/XX wiek. W rzeczywistości włoska posrebrzana figurka z e.baj za parę euro. Po nawiązaniu przezemnie kontaktu w celu zwrotu towaru stwierdził że " On nie jest firma i nie musi przyjąć zwrotu " . Stwierdził że sam sprawdził kwasem i to jest według niego jest srebro . Figurka nie posiada puncy srebra tylko numer seryjny produktu. Sprawę zgłaszam na Allegro oraz policję. "
ale gdzie jest w moim opisie srebrna figurka proby 800
jezeli cos takiego jes t oddaje zaraz kase
Piekna srebrna figura chinskiego dostojnika. Datowana na koniec XIX poczatek XX wieku. Sygnowana 800
To z Twojej aukcji. Wiec tak jest tam napisane.
@Client:37694470 Krótko : 800 - sugeruje srebro ( bo to jest próba srebra). Napisałeś że srebrna a nie koloru srebrnego. Kupujacy nie ZWRACA ale REKLAMUJE. Przyjmij - zwróć środki. Bo to może nawet kwalifikować się pod paragraf.