anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z kupujacym

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:37694470
#2 Obserwator

Witam sprzedalem figurke na allegro , to jest moj opis przedmiotu

Piekna srebrna figura chinskiego dostojnika. Datowana na koniec XIX poczatek XX wieku. Sygnowana 800.jeszcze cos zobacz zdjecia

Wysokosc to ok. 30,5 cm a Waga to ok. 1112 gram.

Piekny stan, bez uszkodzen

Kupujacy chce oddeslac figurke bo twierdzi ze opis ze nie zgadza

powot ze ona niejest srebrna tylko posrebrzana ; I ZE JA NAPISALEM SREBRNA FIGURKA PR 800

Czy mosze oddac pienadze . Jestem osoba prywatnas-l1600.jpg20210209_170750.jpg

pozdrawiam

przepraszam za bledy mam trodnosci z Polska pisownia nauczylem sietrochu mieszkam za granica od malego

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21
Paint_Box
#12 Orędownik

Jeśli napisałeś, że jest srebrna, a jest tylko posrebrzana, kupujący ma rację. Może złożyć reklamację z powodu niezgodności z opisem i odesłać towar. Należy mu się zwrot całej wpłaty + zwrot kosztu odesłania. Osoby prywatne też muszą przyjmować zwroty w ramach reklamacji.

oznacz moderatorów
#2 Obserwator

Piekna srebrna figura chinskiego dostojnika. Datowana na koniec XIX poczatek XX wieku. Sygnowana 800.jeszcze cos zobacz zdjecia

tak napisal ja nie napisalem ze to srebrna pr 800

oznacz moderatorów
Paint_Box
#12 Orędownik

Trzeba było napisać posrebrzana, a nie srebrna.

oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jak napisałeś sygnowana 800 to tak jakbyś podał że jest próby 800 .Zdjęcia są jeszcze dla nas niedostępne moderacja musi zatwierdzić.

oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Figurka jest srebrna próby 800 czy tylko platerowana srebrem? Jeśli ma wybitą próbę 800 to powinna być srebrna ,platery nie mają wybijanych prób srebra .Klient wprowadzony w błąd opisem ma prawo domagać się zwrotu kosztów a ty musisz je oddać.

oznacz moderatorów
#2 Obserwator

na zdjeciu widac 800 jako pierwsza i jeszcze jakies cyfry to jak to mialem opisac

oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:37694470 W internecie są katalogi oznaczeń ,w razie niepewności trzeba poszukać i porównać lub iść po radę do specjalisty w swojej okolicy.

oznacz moderatorów
#2 Obserwator

witam znalaslem na allegro taka sama figurka i i tak tez opisalem

gosciu niemial problemu

Numer oferty: 10172356886

oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:37694470 Ta wskazana przez ciebie u innego użytkownika ma wybitą próbę 800 oraz znaki wytwórcy i tak jak napisał jest sygnowana 800 czyli próby AG 800. Nie wiem jak wygląda twoja ,zdjęć jeszcze nie widzimy.

oznacz moderatorów
#2 Obserwator

to jest numer mojej aukcji tam sa wszystkie zdjecia

nr oferty: 10217267564

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Client:37694470 ewidentnie wprowadziłeś kupującego w błąd pisząc w tytule oraz opisie .

Srebrna Figura 1,12 Kg

oznacz moderatorów
#2 Obserwator

ale ona ma srebrny kolor to jak mialem napisac

oznacz moderatorów
#2 Obserwator

witam to jak mialem taka figurke opisac jest sygnowana 800

oznacz moderatorów
Paint_Box
#12 Orędownik

Jak napisać? Posrebrzana, w kolorze srebrnym, a nie SREBRNA.

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:37694470  nalezało napisac "figurka koloru srebrnego"

albo "posrebrzana" ale nie można było pisac "srebrna" bo to wprowadzanie kupującego w  błąd. 

Do tego: "sygnowana 800"

Juz o próbach "sprawdzanio kwasem" nie wspomne bo to juz ewidentne wprowadanie w bląd.

Jak dla mnie ta sprawa sie kwalifikuje na policje.

oznacz moderatorów
Paint_Box
#12 Orędownik

"W opisie figurka ze srebra, próba 800 bez uszkodzeń. Datowana na XIX/XX wiek. W rzeczywistości włoska posrebrzana figurka z e.baj za parę euro. Po nawiązaniu przezemnie kontaktu w celu zwrotu towaru stwierdził że " On nie jest firma i nie musi przyjąć zwrotu " . Stwierdził że sam sprawdził kwasem i to jest według niego jest srebro . Figurka nie posiada puncy srebra tylko numer seryjny produktu. Sprawę zgłaszam na Allegro oraz policję. "

oznacz moderatorów
#2 Obserwator

ale gdzie jest w moim opisie srebrna figurka proby 800

jezeli cos takiego jes t oddaje zaraz kase

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:37694470   

Srebrna Figura 1,12 Kg 800

Piekna srebrna figura chinskiego dostojnika. Datowana na koniec XIX poczatek XX wieku. Sygnowana 800

To z Twojej aukcji. Wiec tak jest tam napisane.

oznacz moderatorów
pinsplash
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:37694470 Krótko : 800 - sugeruje srebro ( bo to jest próba srebra). Napisałeś że srebrna a nie koloru srebrnego. Kupujacy nie ZWRACA ale REKLAMUJE. Przyjmij - zwróć środki. Bo to może nawet kwalifikować się pod paragraf.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów