Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedałem przedmiot na Allegro Wzmacniacz logarytmiczny AD8307 nr: 17580896533czas wysyłki: 1 dzień.
Wysłałem zgodnie z zadeklarowanym terminem .
Otrzymuję komunikat że moja jakość sprzedaży się pogorszyła ? Dlaczego. To już koleiny raz. Nie chciało mi się opisywać poprzednich przypadków ponieważ obecnie moja sprzedaż jest raczej sporadyczna , no ale to już chyba przekracza jakieś granice. Wprowadzacie wiele skomplikowanych kryteriów które trudno zrozumieć i śledzić...
To bez sensu, że ja musze tracić czas i wyjaśniać.
Krzysztof
Pewnie wysłałeś w ciągu jednego dnia ,jednak po godzinie granicznej dostawcy a ten ją odebrał i zeskanował dopiero na drugi dzień . Dla allegro liczy się czas odbioru przez dostawcę a nie czas złożenia w punkcie nadania.
@mezonit przesyłkę uznajemy za wysłaną, gdy przewoźnik nada jej status w drodze - przeczytasz o tym, w tym artykule.
W przypadku zamówienia, o którym wspominasz - kurier zeskanował paczkę na drugi dzień, czyli po deklarowanym czasie wysyłki. O tym jak przyznajemy punkty, w każdej z miar jakości sprzedaży - przeczytasz tutaj.
Nie mam wpływu na to co zrobi kurier. Chyba to logiczne. Ja zgodnie z deklarowanym czasem wysyłki umieściłem paczkę w paczkomacie. Mam potwierdzenie z systemu Inpost. Co jeszcze można zrobić lepiej ? W takim wypadku ocena jakości sprzedaży jest mocno niesprawiedliwa. Krzysztof
Cześć, @mezonit. Pozostawienie przesyłki w skrytce nie jest jednoznaczne z wysłaniem zamówienia. Dopiero w momencie zeskanowania paczki przez kuriera system uznaje ją za wysłaną.
Kurier odbierze paczkę tego samego dnia, jeśli pozostawisz ją w skrytce przed godziną graniczną. Godziny odbiorów InPost możesz sprawdzić tutaj.
@MiMary Wyjaśnienie czytelne ale odnoszę wrażenie że przesadzacie. Sprzedający ma zapakować przedmiot i umieścić w paczkomacie albo wydać paczkę kurierowi. Tymczasem czytam że sprzedający ma za was organizować logistykę, to jego problem czy kurier w tym dniu przyjedzie czy zapomni?
Czy na kupujących tez nałożycie jakieś obowiązki o której godzinie wolno kupować a o której już nie? Przypomnę że była kiedyś ustawowo wyznaczona godzina 13 dopiero od tej godziny zakupy niektórych artykułów były dozwolone.
Mam tylko nadzieję że nie usiłujecie wracać do tych samych metod...
Witam ponownie. Sprawdziłem pod linkiem tutaj. Jest godz. do której w danym dniu podjedzie zamówiony kurier. W innym przypadku należy wrzucić paczkę do paczkomatu. I tyle w tym temacie.
Proszę o korektę w ocenie sprzedaży związanej z czasem wysyłki.