Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam komputer synowi na gwiazdkę, spalił się po chwili użycia, nie mogłam go już odesłać więc złożyłam reklamację. Sprzedawca przyjoł reklamacje, wysłał kuriera i za kilka dni po moim przypominaniu odesłał do nas komputer. Odebraliśmy go ale po otwarciu kartonu okazało się że kolejny raz nie działa, znowu odsyłka i teraz 3 raz już sprzedawca wysłał do nas komputer gdzie tak naprawdę był w tym samym już wyeksploatowanym opakowaniu i byle jak zaklejony - paczka została uszkodzona, więc na miejscu z kurierem zrobiliśmy zdjęcia i kurier zabrał paczkę. Teraz sprzedawca powiedział, że karta graficzna jest uszkodzona, gdzie komputer spalił się już wcześniej 2 razy i odmówiono mi reklamacji z takiej przyczyny że sprzedający teraz będzie miał dialog z firmą kurierską. Nie chcę w tym brać udziału i czekać co się wydarzy kolejne 2.5 miesiąca, sprzedający nie zachowuje się w pożądku w moim odczuciu, a allegro ciągle przesówa daty i mówi że on robi wszystko zgodnie.
Sprzedający wypisuje że np. to moja wina bo nie umiem włączyć kabla do gniazdka, albo że sama uszkodziłam w transporcie komputer, innym razem napisał, że to że odesłali z wgiętą obudową to nic takiego bo to nie wpływa na funkcjonalność komputera. Jestem już zmęczona tym, po mimo zdjęć i świadków z każdego razu odsyłki, a było już ich 3, nadal nie mogę uwolnić się od tej sytuacji. CO ROBIĆ, kiedy allegro stoi tylko po jednej stronie?
@kami843 Wiesz że wg prawa przy 2rekalmcji masz prawo odstąpić od umowy zakupu? otwórz dyskusję opisz problem i tam napisz że odstępujesz od umowy zakupu: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
Spróbuję, dziękuję!
@kami843 sprzedawca firma czy prywatny z lokalnie?
Sprzedawca. Od czasu kiedy ma otwartą dyskusję ze mną sprzedaje pod inną nazwą swoje produkty. Sprubowałam odstąpić za radą kolegi wyżej od umowy zakupu ale allegro napisało że czekamy co powie teraz kurier czy uwzględniom sprzedawcy reklamacje, mają 30 dni na odpowieź. Od 29.12 nie mogę wybrnąć z tego, ani kompa ani pieniędzy. 2 reklamacje już były a teraz mamy 3 sprawe w toku.