anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wypłatą środków

madziabil67
#7 Wielbiciel#
  • Cześć,

mam nadzieję, że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Sprzedałam po raz pierwszy produkt, był wystawiony na Allegro Lokalnie. Środki pojawiły się na koncie w Allegro, natomiast mam problem z wypłatą. Początkowo zrobiłam weryfikację PayU ale nie przeszła, poprosili mnie o skan dowodu, potem zrobiłam weryfikację Przelewy24.. nadal czekam, już czwarty dzień. Porównywałam swoje dane na rachunku z danymi na Allegro i znalazłam jedynie brak spacji między ulicą a numerem (Przykład: Kwiatowa8 na allegro, a na rachunku Kwiatowa 8). Jednak wątpie by miało to jakieś znaczenie, to nawet nie literówka. 

Ma ktoś jakiś pomysł?

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@madziabil67 standardowo weryfikacja konta do wypłat w PayU trwa do 3 dni roboczych, natomiast w Przelewy24 do 5 dni roboczych, więc jeśli czas ten jeszcze nie minął to nie masz żadnych powodów do niepokoju. Pozostaje cierpliwie poczekać. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

madziabil67
#7 Wielbiciel#

0AC04083-D4F2-4A49-8DA3-87A0681FADB2.jpeg

14CEB9AE-787B-485D-B838-F70396EBD756.jpeg

Cos jest ewidentnie nie tak.. Dzwoniłam nawet na przelewy 24 i tam podobno zaksięgowań a w allegro nic bez zmian, takie cos:

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Bo musisz odczekać swoje.😒

oznacz moderatorów

madziabil67
#7 Wielbiciel#

A jak rozumiec to?

Czy cos jest nadal nie tak? Ci powinnam robic?

77912DE4-268A-4154-94BD-A9B91BE2C3AE.jpeg

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Nadal nic? Miałam to samo. W ten sam dzień co mi weryfikacje odrzucili, a dane były dobre zrobiłam 2 rzeczy. A) powtórzyłam przelew. B) napisałam do allegro. Następnego dnia dane zweryfikowali wnioskuję że pomógł drugi przelew. Bo pracownica allegro napisała dopiero po 2 lub 3 dniach, potem się zorientowała, ze już potwierdzone i radośnie wysłała ankietę pod tytułem oceń konsultanta czy jakoś tak...  Zdjęcia nie widzę, piszę na podstawie pierwszego posta.

oznacz moderatorów

madziabil67
#7 Wielbiciel#

Niestety nadal nic. Payu i przelewy24 są aktywne, a przycisk do wypłaty jest szary, jakby nieaktywny. Jeszcze jest podane, że cała ta kwota jest na payu, a na przelewy24 0 zł..

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@madziabil67 masz na koncie finansową blokadę sprzedaży, dlatego nie możesz wypłacić środków. Skontaktuj się poprzez formularz

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

madziabil67
#7 Wielbiciel#

Z jakiego powodu?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Powinno być na mailu, powód.

oznacz moderatorów

madziabil67
#7 Wielbiciel#

właśnie problem w tym że nie mam dostępu do tego maila, mam teraz nowy, wysłałam zgłoszenie i tam podałam nowy.. 

oznacz moderatorów

madziabil67
#7 Wielbiciel#

dlatego zastanawiam się jaki to może być powód skoro pierwszy raz coś sprzedałam, nawet wystawiłam pierwszy raz.. wcześniej tylko kupowałam drobne rzeczy 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#