Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem ponieważ wystawiam sporadycznie jakieś przedmioty na allegro. Ostatnio zauważyłem, że część z nich nie da się wyszukać wyszukiwarką z niewiadomego mi powodu.
Przedstawiam przykład, natomiast problem ten występuje w sporej części moich aukcji.
Przykład problematycznej aukcji:
https://allegro.pl/oferta/sprzeglo-dwumasa-kolo-dwumasowe-skoda-supeb-iii-2-0tsi-2-0tfsi-06k105266a-...
Wpisuje w wyszukiwarkę numer części tego przedmiotu, który jest zawarty w tytule oferty 06K105266A.
https://allegro.pl/listing?string=06K105266A&order=p
Nie potrafi znaleźć tego na liście, są inne oferty, mojej nie ma.
Jeśli w tym samym wyszukaniu ograniczę cenę do 80zł i nagle na tej liście pojawia się mój przedmiot.
https://allegro.pl/listing?string=06K105266A&order=p&price_to=80
Wystawiłem przedmiot na allegro lokalnie i problem jest taki sam.
To jest standard allegro. Portal jakoś tak ze 2 lata temu postawił sobie za punkt honoru utrudnianie życia własnym użytkownikom. I osiąga już w tym prawdziwe mistrzostwo. Takich i podobnych tematów były setki jak nie więcej. Zrzucają je w jeden zbiorczy post. Jakiś czas temu jeszcze tłumaczyli nam, że nie wiemy co widzimy i to dla naszego dobra, a teraz już nawet tej ściemy zaprzestali...
Allegro do tej pory udawało się z sukcesem walczyć z wchodzącą konkurencją. Teraz jednak chyba strzelili sobie w kolano. Takiego spadku wyświetleń i sprzedaży wśród sprzedawców, chyba jeszcze nie zanotowano. Wyszukiwarka często pokazuje głupoty nie związane z prośbą wyszukującego. Sprzedawanie szczególnie przy tych opłatach staje się prawdziwą udręką. Zobaczymy jak będą wyglądały wyniki po IV kwartale.
To takie ulepszenia Allegro, aby kupujący mógł znaleźć, to co oni chcą, a nie to co Ty wystawiasz
Mała poprawka, przedmiot po wystawieniu na allegro lokalnie się pojawił, ale nawet jak zrobię sortuj wg cen to zamiast na początku to pojawia się na końcu.
Problem z ofertą na allegro głównym pozostaje bez zmian.
@zgora12 poprosiłam już zespół o sprawdzenie przyczyny tej sytuacji na Allegro.
@zgora12 dostałam już informacje od zespołu i tak jakość Twojej sprzedaży jest na niskim poziomie, a oferowany przez Ciebie przedmiot jest używany. W widoku produktowym na listingach wyświetlamy tylko jedną ofertę każdego produktu (tzw. Top Ofertę) i w tym wypadku oferty Twojej konkurencji wypadają lepiej (Twój przedmiot jest używany, bez gwarancji i bez faktury). To co mogę Ci polecić to dwa artykuły, w których opisujemy działanie trafności produktowej i Top Oferty:
Ciekawe czemu na niskim skoro utrudniacie sprzedaż jak możecie ... . No ale tłumacząc z tego korpo bełkotu którym posługują sie moderatroki na ludzki język brzmi to mniej wiecej tak : Najpierw uwaliłyśmy ci oferty , obniżyliśmy twój ranking a teraz błagaj o litosć i dalszą możliwość sprzedaży.
Mam w takim razie pytanie, czy wystawiając na allegro lokalnie mogę w jakiś sposób zrobić tak, żeby oferta moja pojawiała się odpowiedniej kolejności jak ktoś zrobi sortuj wg cen, a nie na końcu?
Zwiększ cenę to może wyskoczy wyżej w sortowaniu od najtańszej, haha. Słowo jakość allegro było do tej pory synonimem 2 gwiazdek w obsłudze, teraz to już jakiś nowy standard obsługi, trza napisać do google playa prośby o możliwość dodawania gwiazdek na minusie...
Ten link prowadzi do informacji o lokalnym, a pytanie było odnośnie głównego allegro.
@AnnaG-Antyki moja odpowiedź odnosi się do pytania "czy wystawiając na allegro lokalnie mogę w jakiś sposób zrobić tak, żeby oferta moja pojawiała się odpowiedniej kolejności jak ktoś zrobi sortuj wg cen, a nie na końcu?", gdzie @zgora12 wskazał allegro lokalnie.
Oczywiście, jeżeli interesuje Was również promowanie na Allegro - to dołączam artykuł, który opisuje czym są opcje promowania ofert i jak z nich korzystać. 😊
Ech masz rację mój błąd. Górne posty dotyczyły głównego:)
Mnie to konkretnie interesuje dlaczego 1-wsza oferta jest wyżej wyświetlana od 4-rtej??? Proszę o konkretną odpowiedź, bo to się w głowie nie mieści. Nie widzę informacji o promowaniu w tej pierwszej. Żeby było śmieszniej nawet top oferta kogo innego spadła w wynikach.
16740736691
16716632726
@AnnaG-Antyki zależy mi, żeby wrócić do Ciebie z konkretną informacją - dlatego weryfikuję ten przypadek.
Coś wiadomo? Pewnie wiedza od czego to zależy większej ilości by się przydała. Tu niestety jedyne czym ta oferta się wyróżnia to najwyższa cena. Nawet jeszcze przed żadną sprzedażą była wyżej...
Jak nie to sobie wystawię drugą za 40zł i zobaczymy xD Też tak mogę, tylko coraz mniej uczciwe tu te zasady...
Wychodzi na to, że nawet jakby można wystawić aukcję za friko, to nie ma sensu tego robić, bo wyszukiwarka i tak go nie znajdzie, to w takim razie, za co jest pobierana opłata za wystawienie aukcji?