Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałbym sprzedać na Allegro moje nieużywane dawno narty lecz w momencie szukania kuriera do ewentualnej wysyłki nagle pojawił się problem i nie wiem jak go rozwiązać, okazało się że przesyłki do nadania muszą mieścić się w odpowiednich gabarytach przeważnie do około 150 cm długości, a moje narty mają 175 cm czyli raptem są 15 cm dłuższe i okazało się że za " nadgabaryt" trzeba zapłacić kurierowi inpostu około 240 zł. A co by było gdybym chciał sprzedać np meblościankę?. A przecież takie rzeczy jak narty i przedmioty dłuższe niż owe 150 cm są wystawiane na Allegro i wcale koszt ich wysyłki nie jest tak wysoki, jak więc sprzedający to załatwiają. Czy może inna firma niż inpost to przewozi? w tym inpoście powiedzieli mi że musze zarejestrować u nich firmę aby muc sprzedać te narty, NIEPOROZUMIENIE.
@andimek Ale do kogo masz pretensje? Sprzedający mają firmy i indywidualne umowy z przewoźnikami to i ceny dostaw mają przyzwoite.
Zajrzyj na Furgonetkę czy Apaczkę, wklep wymiary i szukaj. Za nadgabaryt niestety się płaci i to słono 😊
Na furgonetce znalazłem 3 kurierów poniżej 40zł
@andimek według mnie to 25 cm
Sprzedawcy załatwiają to tak, że mają umowę z kurierem, bo wysyłają większą liczbę nart i mogą sobie w miarę niską cenę wynegocjować.
Chyba Pocztą Polską powinno się dać wysłać takie narty po w miarę normalnej cenie, sprawdź cennik i regulamin.
@andimek Nadaj je jako przesyłkę dłużycową - spokojnie można znaleźć u brokerów oferty w okolicach ~40 zł.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄