anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z Inpostem

MAMY ROZWIĄZANIE!
huzarbiz
#10 Popularyzator#

Witam,

Chciałbym zapytać czy jest możliwość aby przesłać przesyłkę jedną paczką zamiast 4 i zwrócić po prostu kupującemu pieniądze za część przesyłki, ze względu na to, że są problemy z Inpostem i nie da się wpłacić kolejnych pieniędzy na przesyłkę. Czy Allegro jest wyrozumiałe i usunie mi statystyki za nie przesłanie tych 3 przesyłek? Ponieważ wolę wysłać klientowi aby się nie martwił o swoją przesyłkę.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
xyz96
#21 Demiurg#

@huzarbiz Na wyrozumiałość Allegro w tej kwestii lepiej nie licz.

oznacz moderatorów
huzarbiz
#10 Popularyzator#

Szkoda, bo tak naprawdę nie jest to z mojej winy. Nawet nie mam na to wpływu.

oznacz moderatorów
Client:94057046
#14 Krzewiciel#

@xyz96 Przy poprzedniej większej awarii Allegro uwzględniało w statystykach awarię (według wypowiedzi moderatora na AG), więc chyba nie powinno być problemu z uwzględnieniem jej tym razem.

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Nie jesteś temu winny ale to ciebie okroją na jakości twoich wysyłek jak pójdziesz na rękę klientowi i wyślesz je razem. Niestety nic ta to nie poradzisz ,system allegro takich rzeczy jeszcze nie przewidział. 

oznacz moderatorów
sklepRTVSAT
#12 Orędownik#

Na allegro nie licz nie pomogą. Masz 4 zamówienia do jednego kupującego wyślij 4 osobne paczki, będziesz miał 20 paczek do tego samego kupującego wielkości ziarna grochu wyślij 20 takich paczek. Na pomoc allegro w tej sprawie nie masz co liczyć, bo oni liczą tylko swoje zyski, a nie pomoc sprzedającemu, i ręcznie poprawienia statystyk. 

oznacz moderatorów
sklepRTVSAT
#12 Orędownik#

Dodam jeszcze że lepiej będzie poprosić kupującego aby anulował te 4 zamówienia i złożył jeszcze raz jedno zamówienie ze wszystkimi produktami, wtedy będziesz miał możliwość wysyłki jedną paczką, i allegro statystyk nie obniży. 

oznacz moderatorów
Gothic-star
#9 Pomysłodawca#

Wyslij jedną a podaj ten sam numer przesyłki przy 4 zakupach.I jeszcze dostaniesz 4 komentarze pozytywne zamiast jednego.

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Podając ten sam numer nadania na wszystkie przesyłki nie uchronisz się przed ich statystykami i tak ci spadną ,kiedyś to sprawdzałem .Najlepiej wysyłać oddzielnie lub tak jak wskazał @sklepRTVSAT poprosić klienta o anulowanie i ponowne opłacenie na jedną wysyłkę.

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

Wczorajsza awaria zakończyła się ok. godz. 13:15 i od tego czasu Sprzedający mogą generować etykiety InPost bez utrudnień. Poinformowaliśmy Kupujących o możliwych opóźnieniach w dostawie, ale jeśli mieliście problemy z nadaniem przesyłek i co za tym idzie również z utrzymaniem statystyk w jakości sprzedaży, prosimy o kontakt bezpośredni z nami przez ten formularz.

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów