Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wystawiłem wczoraj taką ofertę: ASRock 980DE3/U3S3 R2.0 (gniazdo AM3+, chipset 770) w Kraków - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl Zaznaczyłem że mam do sprzedania 1 sztukę. Po kupieniu jej przez jednego klienta Allegro automatycznie wystawiło ją ponownie jako ASRock 980DE3/U3S3 R2.0 (gniazdo AM3+, chipset 770) w Kraków - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl. Nie było mnie przy komputerze i znalazł się drugi chętny na tę ofertę (a ponadto Allegro automatycznie wystawiło ją po raz trzeci jako ASRock 980DE3/U3S3 R2.0 (gniazdo AM3+, chipset 770) w Kraków - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl).
Oczywiście od razu anulowałem drugie zamówienie i zwróciłem środki. Jak mam uniknąć takich sytuacji w przyszłości? (Nie jest to jedyny przypadek, to samo się stało z innym przedmiotem ale tam zdążyłem usunąć dubel zanim znalazł się drugi chętny)
@kinokijuf Wystawiając ofertę, zaznaczyłeś opcję wznowienia z pełną liczbą przedmiotów. Tak wygląda ten punkt w formularzu sprzedaży:
Znajdziesz go w części "Stan magazynowy". Nie zaznaczaj tej opcji, jeśli oferta nie ma się wznawiać.
To jak sprawiać żeby oferta nie była zdejmowana po miesiącu?
Konto prywatne. Nic nie poradzisz, możesz tylko nie używać opcji wznawiania. Czego przy większej ilości ofert zdecydowanie nie polecam. Testowałam na koncie z 1500 ofert i po kilku miesiącach niektóre oferty miałam nagle wystawione x3. Mimo że ustawiałam zakończone w odpowiedniej kolejności i wznawiałam całymi stronami, nie powinno tak być... Za to inne całkiem zniknęły. Allegro ciągnie kasę gdzie może. Zawsze to dodatkowe grosze za wznowienie, czasem za promowanie... Możesz tylko przepraszać tłumacząc dlaczego tak się stało. Portal ma gdzieś użytkowników prywatnych czy działalności nierejestrowane. Na Allegro głównym sam widzisz, na lokalnym też zero usprawnień dla większej sprzedaży...