Witam,
Moje konto na allegro zakładałem parę lat wcześniej. Ostatnio wystawiłem przedmiot, który się sprzedał 26.02.2026r. Sprzedający zapłacił, przedmiot otrzymał a ja dopiero później zauważyłem że w między czasie zmieniłem konto bankowe a to poprzednie które widnieje na allegro zostało zamknięte. Proszę o pomoc jak odzyskać swoje pieniądze i może proszę o kontakt z konsultantem żeby dokładnie opisać całą sytuację.
@Samler-2 Jeśli tamto konto bankowe jest zamknięte/nieaktywne, pieniądze powinny wrócić na pierwotny rachunek bankowy.
Kupujący nie otrzymał zwrotu pieniędzy.
@Samler-2 Przykro mi, ale nie rozumiem. Rozumiem, że coś sprzedałeś i otrzymałeś pieniądze na saldo na Allegro? Chodzi o wypłatę środków?
A to nie jest tak że na koncie allegro zostają te niezidentyfikowane wpłaty?
@Samler-2 Proszę odpowiedz na moje pytania 🙂 Sprzedałeś coś i otrzymałeś pieniądze ze sprzedaży na saldo Allegro? I chodzi Ci o wypłatę pieniędzy na swoje prywatne konto bankowe?
Sprzedałem przedmiot, sprzedający zapłacił ale na stare konto które już nie istnieje. Więc nie wiem gdzie te pieniądze są. Kupujący twierdzi że pieniądze nie wróciły na jego konto. Możliwe że przelew poszedł na saldo Allegro. Właśnie chciałem to ustalić
Jeśli się da to prosiłbym o wpłatę tych pieniędzy na moje nowe konto bankowe.
Cześć @Samler-2, konsultuję sprawę z odpowiednim działem.
Wrócę, jak tylko otrzymam odpowiedź.
Wracam, @Samler-2.
Z informacji, które uzyskałem, środki wróciły już na saldo Allegro. Zaktualizuj proszę swój rachunek pod tym linkiem oraz dokonaj jego potwierdzenia.
Dzięki temu będziesz mógł wypłacić zgromadzone środki oraz otrzymać je na aktualny numer rachunku 🙂
Dziękuję bardzo. Spróbuję.
Nie ma sprawy @Samler-2, gdyby po drodze pojawiły się problemy, daj proszę znać 😉