Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam,
czy jeśli udostępniam - metodę dostawy poza Allegro tz. Metody dostawy rozliczane na umowie własnej - Allegro takze od wartości kosztów dostawy - kasuje % prowizję ? Czy wtedy tylko % od wartosci towaru ?
a jaka to branża ? bo to słowo klucz. W mojej - czyli tanie rzeczy dla dzieci ( rajstopy, bielizna itd ) - przebić sie poza allegro - dużyyyy problem ....
Tu właśnie Allegro jest mocne bo Klientki wypstykują sobie na smarta **piiip**oły za 50zł...
Branża tekstylna i dekoracja wnętrz. Właśnie na takich klientkach "smartowych" można popłynąć. W tej chwili takich roszczeniowych klientów kupujących aby tylko mieć smarta praktycznie już kolega nie ma. Kupują ludzie świadomi co chcą kupić, owszem zdarzają się zwroty ale odbywa się to w całkiej innej atmosferze. Inna znajoma jak sprzedawała ciuchy dla dzieci na Allegro miała klientkę, która kupowała ubranka aby nagrywać filmiki na TT, po 2 dniach zwrot, ot taka darmowa wypożyczalnia strojów 🙂 Też tym rzuciła i poszła na swoje 🙂
prawda - allegro jest "wypożyczalnią" pod smarta. Liczba zwrotów wystrzeliła.
Kupują po pare sztuk tego samego - potem oddają. Ludzie są bezczelni - nigdy tak nie kupowałem aby "wyłudzić" smarta....
O ile zwroty ubrań, które nie pasują jestem w stanie zrozumieć, to nie rozumiem zupełnie zwrotów paczek, które nie zostały nawet otwarte. Inna grupa klientów to podbieracze (nie chcę nazywać tego po imieniu) Bardzo często zdarzały nam się zwroty np kołków rozporowych, gdzie pomysłowy klient "podebrał" kilka sztuk z paczki 200szt, aby powiesić np szafki a resztę zwrócił z informacją "nie pasuje mi" Wygrać z takim w dyskusji to jakby znaleźć cudowną paproć w noc świętojańską 🙂
a od podniesionych cen wyższa prowizja i prowizja od dostawy również....