Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam,
czy jeśli udostępniam - metodę dostawy poza Allegro tz. Metody dostawy rozliczane na umowie własnej - Allegro takze od wartości kosztów dostawy - kasuje % prowizję ? Czy wtedy tylko % od wartosci towaru ?
@Butiktalulla kwota prowizji pobierana jest od całej wartości zamówienia, więc jeżeli kupujący płaci za dostawę to nawet jeśli jest rozliczana na umowie własnej, pobieramy prowizję od całej wartości, czyli ceny zakupu i kosztu dostawy.
ładne skubanie..... dziwić się potem ,że ceny kosmos na tym portalu
@Butiktalulla Spoko, od marca dopłaty do Smarta będą już wyższe niż prowizja od kosztów wysyłki nawet w najdroższych kategoriach.
własnie czytam... od 65 do 99.99zł - inpost smart - 4,99 zł ???
Serio ? Fajnie...
Tz. jak dla mnie "spoko" - tz. byłoby "spoko" - jedyny problem jaki widzę - to nied..... konkurencja na tym portalu.
Inflacja w górę - co rok towar drożysz w zakupie - a w swojej branży już nie jestem w stanie sprzedawać w cenach sprzed roku czy dwóch (!!) bo "szanowna konkurencja" zaniżają ceny co rok bardziej. To takie typowe w tym kraju. Dopiero jak się firma wykłada to zaczynają się lamenty - gdzie kasa. Aha w Allegro 🙂 - ale wątpliwe czy się dolicza i tak....
@Butiktalulla Doczytaj do końca: przy 150 zł dopłata do Smarta 9,99 zł (od marca)
@Butiktalulla To jest Paragraf 22 by Allegro. Jak się nie obrócisz, d... zawsze z tyłu. Nawet jeśli nie chcesz korzystać z dobrodziejstw Smarta, Allegro skroi Cię na kosztach przesyłki, którą sam opłacasz na własnej umowie. Złodziejstwo w majestacie regulaminu
Niektórzy "straszą", że wyłączą Smarta, ciekawy jestem gdzie w czeluściach Allegro znajdą się ich aukcje 😄
@budowlaniec2019 Wbrew legendzie, że bez Smarta się nie sprzedaje, co raz więcej osób rezygnuje z tego badziewia. Ale naiwnych, wierzących, że to super program pewnie długo nie zabraknie.
@budowlaniec2019 Mam dziś od 14.00 już cztery zamówienia. Tylko jedno z nich jest w ramach Smart
to pewnie zależy od profilu. U mnie z 80% to smart.
Ale właśnie dałem tanią wysyłkę poczyta poza smart - zobaczymy jak się to przełoży.
Tylko u mnie lekkie rzeczy - na koperty. W sumie jak i u Ciebie 🙂
@Butiktalulla Do niedawna też większość szła na Smart, ale ostatnio coraz więcej mam normalnie płatnych. Może stąd panika Allegro i nachalne naganianie na Smarta?
Jeszcze się nie pokapowali to Cię widać. Mogę się założyć, że wkrótce zostaną nałożone takie filtry gdzie oferty bez smart będą nie do znalezienia. A w metodach smart zostanie "łonowiec" i może jeszcze jakaś tonąca firma kurierska, która krwią podpisze głodowe stawki narzucone przez serwis.
@budowlaniec2019 Ja na razie Smarta mam, ale to tylko do najbliższej podwyżki (Lenin w październiku, Allegro i koty w marcu)
ja nie widzę problemu podwyżek - skoro mają taką politykę to OK - uważając ,że Klient i tak się znajdzie ( po cześci racja - część się pokapuje ,że tu drożyznai ucieknie - część <większa > bedzie dalej z wygody kupować )
Tylko problem jest taki iż polscy "przedsiębiorcy" nie umieją liczyć.
Jakby wszyscy solidarnie podnieśli ceny - OKS. A ja do dziś widzę ,że sporo sprzedawców nawet nie zwiększyła ceny stawki Inpost po ostatniej podwyżce 🙂 Zatem z czym do czego ?
Stawka za przesyłkę to jest promil podwyżek, dopłat i innych niespodzianek jakimi sprzedacy są obdarowywani. W tym, że polscy "przedsiębiorcy" nie umieją liczyć Butiktalulla masz w 100% rację. Oby taniej nawet jak miałbym dopłacić. Przypomina mi to "sport" gdzie dwóch zawodników nawala się z liścia stojąc naprzeciw. Obaj ledwo stoją ale jeszcze się tłuką 😄
tylko tam w PunchDown jest za to kasiora.A tu - jedyne co Ci zostaje to Fv Allegro na koniec ms.
Ja pierwszy raz od X lat -nie zatowarowałem się pod wiosnę. Nie mam zamiaru kolejny raz się dać ograbić i konkurować z ido...mi.
...może trzaba poczekać aż sami się dobiją ?
Butiktalulla Może warto zacząć pracować tylko na siebie. Mój kolega jak zaczęły się te cyrki rzucił sprzedaż na Allegro i zaczął inwestować w swój sklep. W tej chwili jest top w swojej branży a na pytanie czy zamierza tu wrócić reaguje gromkim śmiechem 😄
@budowlaniec2019 I to jest słuszna koncepcja 😎 Jak ktoś jest dobry w swojej branży to nie ma już tu czego szukać.