Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy to normalne, że allegro nalicza sobie prowizje 10% od wartości sprzedaży w tym od kosztów wysyłki?!
Oferują wysyłkę DPD w cenie której nie da się zmienić i w końcowym rozrachunek kasują prowizje + całość kosztów przesyłki czyli to wcale nie klient płaci za koszt wysyłki tylko sprzedający. Cena Allegro DPD + 10% prowizji .... to nie może być legalne !
Jak zgłosić sie po zwrot tej prowizji?
@deterren_pl kupę czasu już doliczają prowizję od kosztów wysyłki i nic z tym nie zrobisz 🙂
Minął właśnie rok jak to obowiązuje
deterren_pl ponoć legalne i poza wliczeniem tego w cenę towaru nic nie zrobisz .
Ja sprzedaje od niedawna i czuje sie okradziony.
W kalkulatorze prowizyjnym nigdzie nie ma informacji o tym od jakich składowych jest liczona prowizja, można tylko podać cene produktu. Moim zdaniem to nieuczciwe praktyki
@deterren_pl masz przy wystawianiu że jest to
@deterren_pl W kalkulatorze masz informację, że prowizja nie obejmuje kosztów wysyłki;
Prowizja od sprzedaży
Wydaje mi się że wszystko jest zawarte w regulaminie który akceptowałeś podczas tworzenia konta 😉
nic nie poradzisz takich wałków jest o wiele więcej Allegro robi co chce. Prowizje niby 12% a w rzeczywistości płacisz 25% przy sprzedaży produktu za 1 zł tak jest w każdej kategorii ., minimalna prowizja to 0,25 groszy .Do tego wchodzi prowizja za transport sprzedaż produktów 1-2,50 zł kompletnie bez sensu na tym się nie zarabia tylko dopłaca .
SanexHurtowBHP dolicz prowizję od kosztów przesyłki to w przypadku produktu za 1zł prowizja przekroczy jego wartość 😁
a zwroty?? masakra allegro uruchomiło "zapłać później" i się zaczęło! U mnie czarna lista po trzech rzeczach zwróconych nie wiem jak u Was ale normalnie ludzie przesadzają. Zupełnie inaczej było, teraz handel na allegro to porażka.
nie raz pisałem do allegro niech wprowadza opcje ze klient pisze ze bieżę produkty do przymierzenia mam plagę zamawiają 3 pary obuwia paragon 300zŁ. Zamówienie 28 maja paragon trzeba wypisać na 300zł koniec miesiąca vat dochodowy trzeba zapłacić zwrot 10 czerwca 2 pary obuwia dochodzą 23 czerwca
Tu wiele działań odbiega od logiki ale wszystko jest wpisane w wewnętrzny regulamin portalu i trudno cokolwiek ugrać na swoją korzyść. Prowizje ciągle rosną ,wymogi coraz większe i handel staje się coraz mniej opłacalny za to wymaga coraz więcej czasu .