Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak allegro nalicza wam prowizję, czy zgodnie z tym co wyświetla się w momencie wystawienia aukcji ?Mi allegro nalicza jakieś dziwne bardzo wysokie prowizję.Co innego wyświetla się pod aukcją a co innego jest potem liczone do rachunku. Kwota to wielokrotność tego co jest przyjęte jako prowizją?!
JESTEM W STANIE ZROZUMIEĆ,ŻE PROWIZJA OD SPRZEDAŻY TO 14% ALE GDZIE JEST NAPISANE .ŻE PROWIZJAOD WYSYŁKI TO TEŻ 14%?
ALE
Prowizja od oferty wyróżnionej jest wpisana pod aukcją plus nie zapominajmy o tym ,że mamy opłatę od oferty wyróżnionej 19 zł co 10 dni
Plus ma być doliczana Jeszcze jakaś prowizja od prowizji 50% tego już nie rozumiem?
@ulaabc im cos bardziej zagmatwane tym lepiej. Troche tak jak z podatkami .
Ja sobie po prostu przyjąłem że koszt allegro to oko 20 % i tyle.
W zakładce moja sprzedaż masz pokazany obrót o koszty. Jeśli sie kalkuluje to ja już nie wnikam czy i ile jest prowizji od wysyłek/ prowizji dodatkowych i innych kosztów.
Najważniejsze aby na koniec miesiąca byl plus 🙂
Aha po tym jak kiedyś zapomniałem wyłaczyć darmowych wyróżnien i po 10 dniach mi naliczyło to przestałem w ogóle korzystac z tej opcji promowania
jeżeli sprzedasz ołówek za złotówkę zapłacisz 25% prowizji jeżeli wyślesz to paczkomatem zapłacisz 14% z 8, 99 czyli 1,25.
1,25gr +0,25 gr to 1,50zł . to jakim cudem można doliczyć 20 %😁Raczej 150% O ofercie wyróżnionej już nie wspomnę.
@ulaabc ohh usredniając.
Nie moge liczyc że na ołówku nie zarobie. Musze liczyć że do olówka ktoś dobierze piórnik/plecak i 10 zeszytów.
Do niektórych transakcji dokładam na innych zarabiam. Ważne aby miesiac zamykał sie na plus 🙂
Inaczej sie nie da ponieważ nie wiem jak kalkulując nie wiesz ilu klientów zdecyduje sie na zwrot.Ile przedmiotów wróci uszkodzonych, ile paczek trzeba bedzie przepakowac - a to tez koszty.
MOzesz też liczyć że klientowi nie bedzie sie opłacalo kupowac jednego ołówka- to sporadyczne przypadki. Wiec raczej 150% kosztów rzadko kiedy sie zdarzy.
Inaczej by to nie miało sensu
Allegro się rozwija...nie my, płacąc prowizję od prowizji
@ulaabc Jedni się rozwijają a inni muszą się zwijać.
W powyższym regulaminie nie znalazłam odpowiedzi
Niestety, ale trzeba zwracać uwagę na wszystkie detale. We wspomnianym przez Ciebie kalkulatorze jest zapis:
Prowizja od prowizji ....