Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak allegro nalicza wam prowizję, czy zgodnie z tym co wyświetla się w momencie wystawienia aukcji ?Mi allegro nalicza jakieś dziwne bardzo wysokie prowizję.Co innego wyświetla się pod aukcją a co innego jest potem liczone do rachunku. Kwota to wielokrotność tego co jest przyjęte jako prowizją?!
@ulaabc Prowizja obejmuje także koszt wysyłki. Poza tym są dodatkowe opłaty za promowanie aukcji, wyróżnienia itp.
To akurat wiem😁
Jeśli allegro pokusiło się i zaczęło wyliczać prowizję ,która wyświetla się sprzedającemu w momencie wystawienia aukcji po
a wyświetla się prowizja od sprzedaży i prowizja od sprzedaży oferty wyróżnionej
powinno zrobić to w sposób rzetelny, i dokładny w innym wypadku jest to wprowadzanie w błąd sprzedających.
@ulaabc pamiętaj że jak sprzedajesz ołówek za 1 zł to tak masz minimalną prowizję 25 gr. czyli 25 % 😞
Sprzedałam farby do malowania palcami za 20,90 prowizja allegro to 7,33 .
Pod aukcja wyliczona cena to prowizja od sprzedaż 2,93 zł, prowizja od sprzedaży oferty wyróżnionej 2,20
@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ sprawdzić
Zgłoszenie poszło przez formularz Z rozmowy czat którą rozpoczęłam ponad godzinę temu nie udało mi się uzyskać odpowiedzi
@ulaabc Na pewno wszystko jest dobrze. Prowizja od towaru + od wyróżnień + od wysyłki. Gdyby Allegro przyznało się do błędu, napisz tu o tym.
Ta, na pewno się przyzna😁
Gdyby reszta prowizji była prowizja od kosztu przesyłki to wychodzi na to że prowizja od allegro paczkomaty wynosi 2zł,20 gr plus to co się dokładam do przesyłki allegro paczkomaty czyli 0,99gr
@ulaabc gdybyśmy popełnili błąd to na pewno byśmy się przyznali.
Np. w ofercie o numerze 10739358860, o którą pytasz w formularzu za sprzedaż 30.06.2021 została naliczona prowizja od sprzedaży 6,23 zł oraz prowizja od sprzedaży w ofercie wyróżnionej 4,68 zł.
Podobnie w ofercie 8241515102 za sprzedaż z 1 lipca, prowizja od sprzedaży to 4,19 zł i dodatkowo za sprzedaż w ofercie wyróżnionej 3,14 zł.
Prowizja od sprzedaży zawiera również koszt przesyłki jaki wybrał kupujący czyli w przypadku zakupów z czerwca kupujący miał Smart! przesyłka była darmowa, więc nie doliczyliśmy jej do prowizji, a w przypadku zakupu z wczoraj kupujący nie miał Smart! za przesyłkę zapłacił 8,99zł, więc koszt produktu wzrósł o 8,99zł i od kwoty 29,89 zł pobraliżmy prowizję 4,19 zł co stanowi 14% czyli wysokość prowizji w kategorii Dziecko > Zabawki (poniżej 50 zł) Tutaj regulamin.
Czy teraz wszystko się zgadza?
Tak jak powiedziałam wyżej to się nie zgadza,
Prowizja wyliczona pod aukcją to 2,93 zł i odpowiednio 2,20.zł
Prowizja od sprzedaży oferty, farby do malowania palcami w cenie 20,90 wg u was to 4,19 .
To jaki to procent?
plus prowizja od oferty wyróżnionej w aukcji podana 2,20zł a wyliczona przez was to 3,14zł
14% to 4,1846 gdzie jest napisane ,że przesyłka jest obciążoną 14 % prowizją plus 0,99?
@ulaabc zgadza sie
W aukcjipokaząło 2,2 i tyle pobrało a a dodatkowo +50% - prowizja od oferty wyróżnionej czyli łacznie 3 z haczykiem czyli u Ciebie 3,14 (groszy nie wyliczam bo są rozne procenty prowizji)
Przy wystawianiu aukcji system nie wie: czy bedziesz wyróżniać oferte, oraz jaką wysyłke wybierze kupujący dlatego też w momencie wystawiania pokazuje podstawową prowizje. Reszty po prostu system nie jest w stanie przewidzieć, po wyborze metody dostawy przez kupującego oraz przy ewentualnym promowaniu ofert prowizje ulegają zmianie
Jakie znowu plus 50% za co?
WłAŚNIE PRZY WYSTAWIANIU AUKCJI SYSTEM WIE, CZY WYRÓŻNIAM CZY NIE ,BO WYLICZA POD SPODEM, JEŚLI NIE WYRÓŻNIAM TO MI NIE DOLICZA , KTOŚ TU CHYBA NIE WIE O CZYM PISZE!
https://allegro.pl/uzytkownik/ulaabc?bmatch=cl-e2101-d3794-c3683-uni-1-4-0616
Cała pierwsza strona to OFERTY PROMOWANE
Od nich jest dodatkowa prowizja
Spójrz wyżej co napisała @la_nika . Od sprzedaży oferty promowanej masz odatkową prowizje
Tego nie widac w momencie wystawiania gdzie pokazana jest tylko podstawowa prowizja od sprzedaży danego przedmiotu. promowanie jest zawsze opcją dodatkową
@_Likos_ prowizja od oferty wyróżnionej jest osobnym kosztem i w zestawieniu jest prezentowana oddzielnie. Tutaj są informacje na temat tego jak ją wyliczamy. W razie wątpliwości polecam korzystanie z kalkukatora opłat.
@ulaabc przedstawię to na przykładzie oferty 8241515102.
Cena produktu to 20,90 zł w tej kategorii Dziecko > Zabawki (wysokość prowizji zależy od ceny końcowej: do 50 zł: 14%), kupujący wybrał metodę dostawy za 8,99 zł (w formularzu wystawiania system nie wiedział jaką metodę dostawy wybierze kupujący dlatego jest tam informacja, że jest to prowizja w przypadku darmowej dostawy) czyli w formularzu prowizja wynosiła 2,93 zł.
Od ceny 29,89 zł (koszt towaru + koszt dostawy) prowizja w wysokości 14% wynosi 4,18 zł. Informacje o wysokości prowizji znajdziesz tutaj.