anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prowizja za sprzedaż

NataliaGrzybko
#8 Zapaleniec#

Mam pytanie,

Posiadam ofertę na sprzedaż, przy wystawieniu zaznaczyłam opcję z wyróżnieniem i w edytorze posiadam informację o kosztach prowizji za sprzedaż oraz za wyróżnienie:

Numer oferty: 12677360826

Prowizja od sprzedaży

5,25 zł
Prowizja od sprzedaży oferty wyróżnionej
3,94 zł

Dzisiaj nastąpiła sprzedaż dokładnie z tej oferty i w rozliczeniu z allegro otrzymałam informację :
Prowizja od sprzedaży
-6,75 zł
Prowizja od sprzedaży oferty wyróżnionej
-5,07 zł

kompletnie się nie zgadza z tym co było w informacji dla sprzedającego.

Proszę o wyjaśnienie.

Pozdrawiam
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Halfrunt
#20 Guru#

Bo to taki szacher macher 💸

Do prowizji tej należy doliczyć jeszcze prowizję od kosztów dostawy, nie doczytaliśmy tego co....

A to nie koniec opłat 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@NataliaGrzybko już wyjaśniam. Prowizja jest pobierana także od kosztów dostawy, które w zamówieniu nr 222c0810-8d04-11ed-8660-ff930f453da9  wyniosły 9,99 zł. Wyliczenie nie uwzględnia tej kwoty, ponieważ zależy ona od metody dostawy jaką wybierze kupujący. 
Gdy do ceny przedmiotu dodasz koszt wysyłki prowizja wynosi dokładnie 6,75 zł i 5,07 zł. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

To są takie "ukryte" koszty, dzięki którym sprzedawcy otrzymują kosmiczne rachunki.

Nie dość, że do każdej przesyłki jest się w plecy na kosztach pakowania, opakowania itp. to jeszcze trzeba od niej zapłacić prowizję. Dlatego nie ma  się co dziwić, że przedmiot który normalnie kosztuje 2 zł na Allegro jest sprzedawany za 6 zł.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów