anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prowizja

Perfumixxxx
#8 Zapaleniec#

Witam 

w jednej z swoich sprzedaży mam

bardzo wysoką prowizję pobrana za wysylke siegajaca 50% gdzie takie cos mozna wyjasnić . Oraz gdzie dokładnie znajde tabele prowizji jaka jest pobierana od dostaw . Ponieważ mam wrażenie że za kazdym razem placę zupelnie cos innego . Jest jakies miejsce w ktorym dokladnie zobacze ile % z danego zamowienia oddalem do allegro ?

oznacz moderatorów
43 ODPOWIEDZI 43

Perfumixxxx
#8 Zapaleniec#

Nie miało nic takiego miejsca 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Perfumixxxx na tym zrzucie widoczne są koszty dotyczące dostawy naliczone w dniu, który sprawdzasz, więc podaj proszę jaki zakres dat ustawiłeś, wtedy będę mogła to sprawdzić. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Perfumixxxx
#8 Zapaleniec#

IMG_2242.png

IMG_2243.png

IMG_2241.png

IMG_2239.png

oznacz moderatorów

Flexyonyou
#7 Wielbiciel#

ja mam caly czas doliczane oplaty za "ponad gabarytowe przesylki" 

sami nie wiecie za co naliczacie przesylki, albo sa bledy w systemie, albo oszukujecie sprzedajacych 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Perfumixxxx tutaj sytuacja jest taka sama jak wyjaśniał Mateusz. 
W okresie 1-10.07 do Twojego rachunku doliczyliśmy opłaty za wcześniejsze zamówienia.
Dla oferty: 17657067750
Są to zamówienia:
ea4adfe0-5685-11f0-ae38-858a8826857c
bc0abb20-55ca-11f0-8ab8-8376d95d25f9
67877af0-551d-11f0-a763-e398847bcbad
Opłata 4,99 zł, co w sumie daje 14,97.
Dla oferty: 17509100783
Są to zamówienia:
54bb2fa0-5727-11f0-8660-a9c51dedb5be
37fe6580-55a1-11f0-a797-1538d36f6c29
80f18770-54bd-11f0-a763-e398847bcbad
Opłata 4,99 zł, co w sumie daje 14,97.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Flexyonyou informacje przekroczeniu gabarytu otrzymujemy od przewoźnika. 
Wiemy, za co je naliczamy opłaty, informujemy o tym również sprzedających. 
Jeśli nie zgadzasz się z naliczoną opłatą, reklamacje należy złożyć do przewoźnika, jeśli otrzymamy potwierdzenie od przewoźnika, że był to błąd, wykonamy korektę. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Flexyonyou
#7 Wielbiciel#

Przewoźnik odpowiada: "to allegro pana obciaza prosze zwrocic sie do allegro i tam skladac reklamacje" 

Ustalcie sobie ścieżki gdzie reklamacja powinna byc zlozona bo tylko odbijacie piłeczkę. A sprzedawcy sa stratni i traca czas na bezsensowne skladanie reklamacji które ZAWSZE sa odrzucone. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Flexyonyou prześlij proszę zrzut ekranu z odpowiedzią otrzymaną od przewoźnika oraz numery zamówień, których to dotyczy. Wyjaśnimy to. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Flexyonyou
#7 Wielbiciel#

Zajmijcie sie najpierw moimi reklamacjami, gdzie poprosiłem o odwołanie od decyzji operatora. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Flexyonyou gdy otrzymamy odpowiedź od przewoźnika w sprawie odwołania od decyzji reklamacyjnej, skontaktujemy się z Tobą w sprawie nr 51757482.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Flexyonyou
#7 Wielbiciel#

Poprosiłem o odwołanie sie od wszystkich odrzuconych reklamacji. I prosze to uwzględnić. 

Sprawa dotyczy DPD, DHL, INPOST. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Flexyonyou przekaż to proszę w korespondencji, która dotyczy reklamacji, w której otrzymałeś decyzję reklamacyjną, z którą się nie zgadzasz. 

@AlleMakijazPL tutaj sprzedający pisze o opłatach za przekroczenie gabarytu, więc nie jest to podobna sytuacja do błędnych naliczeń w czerwcu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Flexyonyou
#7 Wielbiciel#

Przeciez i tak odrzucicie. 

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#11 Animator#

a może jest to znowu sytuacja jak w czerwcy ze nalicza dpd opłaty błędnie  za podjazdy 

oznacz moderatorów

pwhydromet
#9 Pomysłodawca#

A może wagi gabarytowe przekroczone? DPD , DHL, UPS itd. z tego co wiem biorą bardziej pod uwagę wyższą wagę: albo rzeczywistą albo ze wzoru (pomnożone wymiary/x000) i np nawet jeśli przedmiot waży 1kg to pudełko im zajmuje za 6kg i wtedy opłata - co większe to się liczy.

oznacz moderatorów

Perfumixxxx
#8 Zapaleniec#

W ktorym miejscy moge sprawdzic czy mi naliczyli oplate za gabaryt ?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Perfumixxxx wszystkie naliczone opłaty są widoczne w zakładce Rozliczenia z Allegro

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pwhydromet
#9 Pomysłodawca#

83.jpg

Wygląda to jakoś tak, zazwyczaj to coś około 1,49 do 2,99

oznacz moderatorów

Flexyonyou
#7 Wielbiciel#

No tak jest. Bidon na wode wazy 0.3kg a mi naliczyli za przesylke 24.99 extra. Frontem do klienta. 

Koszt bidonu 15 zł

Parawan koszt : 59 zł, wysylka 312 zł - bo byl za dlugi

oznacz moderatorów

Flexyonyou
#7 Wielbiciel#

Szkoda, ze nie dostajemy szansy z wczeniejsza informacja tylko tak z zaskoczenia bez mydla. Grosz do grosza i w ciagu miesiaca 3 tys w plecy. 

oznacz moderatorów