Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
w jednej z swoich sprzedaży mam
bardzo wysoką prowizję pobrana za wysylke siegajaca 50% gdzie takie cos mozna wyjasnić . Oraz gdzie dokładnie znajde tabele prowizji jaka jest pobierana od dostaw . Ponieważ mam wrażenie że za kazdym razem placę zupelnie cos innego . Jest jakies miejsce w ktorym dokladnie zobacze ile % z danego zamowienia oddalem do allegro ?
Nie miało nic takiego miejsca
@Perfumixxxx na tym zrzucie widoczne są koszty dotyczące dostawy naliczone w dniu, który sprawdzasz, więc podaj proszę jaki zakres dat ustawiłeś, wtedy będę mogła to sprawdzić.
ja mam caly czas doliczane oplaty za "ponad gabarytowe przesylki"
sami nie wiecie za co naliczacie przesylki, albo sa bledy w systemie, albo oszukujecie sprzedajacych
@Perfumixxxx tutaj sytuacja jest taka sama jak wyjaśniał Mateusz.
W okresie 1-10.07 do Twojego rachunku doliczyliśmy opłaty za wcześniejsze zamówienia.
Dla oferty: 17657067750
Są to zamówienia:
ea4adfe0-5685-11f0-ae38-858a8826857c
bc0abb20-55ca-11f0-8ab8-8376d95d25f9
67877af0-551d-11f0-a763-e398847bcbad
Opłata 4,99 zł, co w sumie daje 14,97.
Dla oferty: 17509100783
Są to zamówienia:
54bb2fa0-5727-11f0-8660-a9c51dedb5be
37fe6580-55a1-11f0-a797-1538d36f6c29
80f18770-54bd-11f0-a763-e398847bcbad
Opłata 4,99 zł, co w sumie daje 14,97.
@Flexyonyou informacje przekroczeniu gabarytu otrzymujemy od przewoźnika.
Wiemy, za co je naliczamy opłaty, informujemy o tym również sprzedających.
Jeśli nie zgadzasz się z naliczoną opłatą, reklamacje należy złożyć do przewoźnika, jeśli otrzymamy potwierdzenie od przewoźnika, że był to błąd, wykonamy korektę.
Przewoźnik odpowiada: "to allegro pana obciaza prosze zwrocic sie do allegro i tam skladac reklamacje"
Ustalcie sobie ścieżki gdzie reklamacja powinna byc zlozona bo tylko odbijacie piłeczkę. A sprzedawcy sa stratni i traca czas na bezsensowne skladanie reklamacji które ZAWSZE sa odrzucone.
@Flexyonyou prześlij proszę zrzut ekranu z odpowiedzią otrzymaną od przewoźnika oraz numery zamówień, których to dotyczy. Wyjaśnimy to.
Zajmijcie sie najpierw moimi reklamacjami, gdzie poprosiłem o odwołanie od decyzji operatora.
@Flexyonyou gdy otrzymamy odpowiedź od przewoźnika w sprawie odwołania od decyzji reklamacyjnej, skontaktujemy się z Tobą w sprawie nr 51757482.
Poprosiłem o odwołanie sie od wszystkich odrzuconych reklamacji. I prosze to uwzględnić.
Sprawa dotyczy DPD, DHL, INPOST.
@Flexyonyou przekaż to proszę w korespondencji, która dotyczy reklamacji, w której otrzymałeś decyzję reklamacyjną, z którą się nie zgadzasz.
@AlleMakijazPL tutaj sprzedający pisze o opłatach za przekroczenie gabarytu, więc nie jest to podobna sytuacja do błędnych naliczeń w czerwcu.
Przeciez i tak odrzucicie.
a może jest to znowu sytuacja jak w czerwcy ze nalicza dpd opłaty błędnie za podjazdy
A może wagi gabarytowe przekroczone? DPD , DHL, UPS itd. z tego co wiem biorą bardziej pod uwagę wyższą wagę: albo rzeczywistą albo ze wzoru (pomnożone wymiary/x000) i np nawet jeśli przedmiot waży 1kg to pudełko im zajmuje za 6kg i wtedy opłata - co większe to się liczy.
W ktorym miejscy moge sprawdzic czy mi naliczyli oplate za gabaryt ?
@Perfumixxxx wszystkie naliczone opłaty są widoczne w zakładce Rozliczenia z Allegro.
Wygląda to jakoś tak, zazwyczaj to coś około 1,49 do 2,99
No tak jest. Bidon na wode wazy 0.3kg a mi naliczyli za przesylke 24.99 extra. Frontem do klienta.
Koszt bidonu 15 zł
Parawan koszt : 59 zł, wysylka 312 zł - bo byl za dlugi
Szkoda, ze nie dostajemy szansy z wczeniejsza informacja tylko tak z zaskoczenia bez mydla. Grosz do grosza i w ciagu miesiaca 3 tys w plecy.