anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

prowizje

JuniorArt
#1 Nowicjusz#

Witam. Założyłem świeże konto i po paru dniach udało sie sprzedac pierwszy produkt gdzie mój zysk to 30 zł natomiast po tej transakcji prowizje wynosiły ponad 20 zł. Z czego to wynika i czy przy kazdej transakcji bedę tak obciążany? Bede wdzięczny za odp.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

Na wysokość prowizji opłat ma wpływ kilka czynników i możesz sobie wcześniej wstępnie te opłaty obliczy.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@JuniorArt a co ty myślisz że tu tak kolorowo 😄 Teraz wiesz czemu wiele produktów jest droższych niż po za portalem 🙂 

Jak nie masz marży na poziomie 40 % to nawet nie podchodź do sprzedaży na tym portalu 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@JuniorArt  Moja kryształowa kula podpowiada mi że przy kolejnych sprzedażach będziesz stratny. Rozpocząłeś handel na Allegro a nawet nie przestudiowałęś  cennika opłat?

Teraz zadajesz pytanie ale nawet nie jesteś uprzejmy napisać czy to Allegro, czy Allegro Lokalne. No i w jakiej kategorii sprzedajesz ?

Może wróżki zapytaj...

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@br. odpaliłem szklaną kulę https://allegro.pl/uzytkownik/JuniorArt pewnie drop 😄

@JuniorArt pousuwaj oferty z kategorie pozostałe bo tam masz 25 % prowizji co byś nie pisał za raz że zdzierają 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@JuniorArt  No tak,  dzięki, a ja myślałem że to początkujący. Nie pomyślałem że to tak ważny  sprzedawca i ze ma tak bogaty asortyment.  Ale pytanie rozbrajające....   przecież wystarczy jeden niezadowolony lub wyłudzający klient i upadną sny o potędze.

Jak się nie potrafi pływać to raczej ryzykowne są skoki na głęboka wodę.

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@JuniorArt Masz 6 tys. ofert, coś tam uskubiesz na koniec miesiąca.

No tak, prowizja podstawowa + dopłaty do smart + pay pro i przy towarze za 90 zł to uzbiera się ze 20 zł.

Już pomijam że u konkurencji ten sam towar jest 20 zł tańszy, więc jeszcze może być zwrot i będziesz liczył tylko w plecy.