Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, mam taki problem, mam wystawione przedmioty w różnych wagach na różnych aukcjach i teraz pojawił się problem z nadaniem przesyłki. Kupujący zakupił u mnie 1 artykuł na jednej aukcji (1 x 25kg = 25 kg), a na drugiej 5 przedmiotów po 1 kg (5 x 1 kg = 5 kg) na trzeciej 5 przedmiotów po 1 kg (5 x 1 kg = 5 kg). Wrzucił wszystko do koszyka i wyszła jedna przesyłka, a przecież to razem 35 kg, więc przekraczam dozwoloną wagę dla jednej przesyłki.
Na artykuły o wadze 25kg mam ustawiony limit max 1 sztuka w paczce.
Czemu nie zostało rozdzielone na dwie paczki?
nr zamówienia: 07e652f0-bb56-11ed-a8a4-0b7534c41d7a
@Ziarnko_Smaku najprawdopodobniej nie masz ustawionego łączenia kosztów dostawy w przypadku różnych cenników. Sprawdź to proszę w zakładce Ustawienia dostawy.
Tutaj szczegółowe informacje na ten temat.
Dziękuje za odpowiedz, ale to chyba nie rozwiązuje w/w problemu.
W ustawieniach dostawy mam zaznaczone ze kupujący zapłaci za najtańszą dostawę. Jeżeli ustawie na sume dostaw, to klient kupujący z moich 10 różnych ofert będzie miał wygenerowane 10 oddzielnych paczek.
Wracając do sedna. Na artykuły o wadze 25kg (w cennikach dostaw) mam ustawiony limit max 1 sztuka w paczce. Czemu do tej paczki zostały dodane kolejne 10 pozycji z dwóch różnych ofert?
Da się to jakoś poprawnie ustawić? A może ten błąd jest tylko u mnie?
@Ziarnko_Smaku Do artykułu o wadze 25 kilogramów zostały dodane kolejne sztuki produktu (2 x 5 z dwóch różnych ofert), ponieważ domyślnie nie ustawiłeś wcześniej sposobu łączenia kosztów dostawy. Z tego powodu w Twoich ofertach z różnymi cennikami kupujący po wyborze formy dostawy domyślnie zapłaci za najdroższą dostawę.
Jeśli ustawiłbyś sumę dostaw, to w przypadku zamówienia numer 07e652f0-bb56-11ed-a8a4-0b7534c41d7a musiałbyś wysłać 3 paczki.
Jedna paczka z produktem z oferty 13242232677
Druga paczka z 5 sztukami produktu z oferty 13234665442
Trzecia paczka z 5 sztukami produktu z oferty 13234687551
Suma dostaw w przypadku różnych cenników tyczy się poszczególnych ofert.