Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,chcę zrobić przelew z konta Allegro z tytułu sprzedaży przedmiotu. Na początku w formularzu pojawia się informacja o możliwości wypłaty środków.Po wpisaniu numeru konta system nakazuje wypłatę środków z własnego konta.
A masz aktywowane konto do wypłat?https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all...
@BEEFAN Ale o co dokładnie Ci chodzi? Chcesz wypłacić pieniądze z Allegro Finanse na konto bankowe? Tak, to musi być Twoje konto, nie cudze.
Konto jest oczywiście moje, tylko w momencie rejestracji na końcu formularza jest info odbierz środki,a kiedy chcę zapisać system każe zrobić przelew z nowo wprowadzonego przeze mnie konta.Jestem ostrożny, ponieważ kilka miesięcy temu zostałem okradziony przez oszusta.
No i musisz zrobić ten przelew tak to tu działa.
Mam zrobić przelew że swojego konta?
Przecież to ja sprzedałem przedmiot,za który kupujący przelał środki na konto Allegro,ja chcę te pieniądze przelać na swoje konto.
@BEEFAN oczywiście ta wpłata jest Twoja i czeka na saldzie operatora płatności. Natomiast, aby móc wypłacać środki na konto konieczna jest weryfikacja. Dlatego prosimy o wykonanie przelewu z konta bankowego podanego w formularzu na kwotę 1,01 zł. Po weryfikacji przelew wróci na Twoje konto.
Weryfikacja w przypadku PayU trwa do 3 dni roboczych, w przypadku Przelewy24 do 5 dni roboczych.
Witam i przepraszam, że dopiero teraz piszę.Problem został rozwiązany, dzięki za wskazówki i pozdrawiam.
@la_nika Po co jest ta weryfikacja i czy jeśli będę chciał wpłacić Allegro prowizje to też mogę wymagać aby zweryfikowali posiadane konto?
Traktujmy się równo...
@BEEFAN Zgadza się, ale żebyś mógł je przelać na swoje konto, musisz najpierw sam przelać 1 zł ze swojego konta, aby Allegro Finanse mogło potwierdzić Twoje dane osobowe na podstawie tego przelewu. Gdy już potwierdzi, oddadzą Ci ten 1 zł i pieniądze od kupującego.