anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przelew od kupującego

PurpleBlackStore
#8 Zapaleniec#

Hej,

Kupujący rozpoczął transakcje przy pomocy szybkich przelewów P24, jednak coś "źle kliknął" transakcja ma nadal status rozpoczęta, a następnie zrobił przelew tradycyny. Pieniądze na konto już otrzymałem jednak gdy chce nadać przesyłkę Allegro SMART DPD nie mogę tego zrobić.

Jakie działania mam teraz podjąć?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@PurpleBlackStore, możesz podać numer zamówienia, o którym mówisz? Dlaczego nie możesz nadać przesyłki?  

Maja
   Moderatorka

PurpleBlackStore
#8 Zapaleniec#

Numer zamówienia - 0bbe3411-caa2-11ec-833f-4fc392029b7d.

Próbuję nadać przesyłkę - Allegro DPD, gdy uzupełniam wszystkie dane, następnie klikam "Zapisz przesyłki" i gdy muszę kliknąć "Podsumowanie" nic się nie dzieje. Próbowałem kilkukrotnie wbijać przesyłkę za każdym razem to smo

oznacz moderatorów

PurpleBlackStore
#8 Zapaleniec#

@mr_oma wiadomo co jest tego przyczyną? co mam dalej robić?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@PurpleBlackStore Płatność do tego zamówienia ma status "Rozpoczęta". Klientka nie opłaciła go przez Allegro Finanse, dlatego nadanie nie będzie możliwe. Powinna ponowić płatność przez nasz system. 

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

PurpleBlackStore
#8 Zapaleniec#

@nat_not rozumiem, ale tak jak pisałem. Płatność została rozpoczęta, ale ostatecznie dostałem przelew tradycyjny, czyli w tym przypadku już nic nie jestem wstanie zrobić? 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@PurpleBlackStore Możesz zwrócić wpłatę klientce i poprosić, by ponowiła płatność w Allegro lub nadać przesyłkę poza naszym systemem.

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

PurpleBlackStore
#8 Zapaleniec#

@nat_not za dużo zamieszania więc nadam poza systemem i pokryje koszty wysyłki. Tak czy inaczej dziekuje za wyjaśnienie. Pozdrawiam

oznacz moderatorów