anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przerzucanie przez Allegro towaru do błędnej kategorii

MAMY ROZWIĄZANIE!
Franka58
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry!

Co mam zrobić, żeby Allegro z uporem maniaka nie zmieniało mi kategorii "filatelistyka"- bowiem chodzi o walory filatelistyczne na kategorię Skamieliny, minerały i muszle Minerały

Aukcja ma tytuł " MUSZLE MINERAŁY KAMIENIE SZLACHETNE 6 bloczków" Trudno żeby miała inny skoro temat na walorach jest właśnie taki jak w tytule. Czy mam oczekiwać że znaczki z kategorii tematycznej Kolejnictwo będą przerzucone do modeli kolejek, a z fauny do zwierząt na sprzedaż? A ryby pewnie do akwarystyki.

Pozdrowienia

Elżbieta

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10
kostas11
#21 Demiurg#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  ogarnijcie bałagan bo widzę że już nie panujecie nad tym 😞 

________
Κώστας
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Franka58 czy możesz napisać konkretnie do jakiej podkategorii ta oferta ma zostać przeniesiona? Allegro > Kolekcje i sztuka > Kolekcje > Filatelistyka i co dalej? Nie widzę, w jakiej kategorii była wcześniej, a domyślam się, że masz preferencje, gdzie powinna się znajdować.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@la_nika ja bym dał do https://allegro.pl/kategoria/filatelistyka-afryka-81 bo są tam znaczki z Kongo i Rwandy 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Franka58
#9 Pomysłodawca#

Do kategorii regionalnych (państw ujętych jako odrębne kategorie to nie dotyczy a już na pewno nie polskich ) wrzuca się znaczki starsze czyli starsze niż 50 lat lub droższe czyli tak od 20-30 zł w górę. Pozostałe umieszcza się w odpowiednich kategoriach tematycznych lub w zestawach. Jeśli nie ma odpowiedniego tematu to wtedy można ewentualnie dać do Afryki , Azji itp. W zasadzie sprzedaż tańszych nie opłaca się ponieważ Filatelistyka i kilka podobnych kategorii to najbardziej kosztowne działy na Allegro. Do ok. 5 zł na Kup Teraz to się dokłada i dlatego wystawia się takie tylko w celach marketingowych. Akurat te konkretne znaczki to jeszcze inny dość skomplikowany problem, ale nie ma tu miejsca na wytłumaczenie

oznacz moderatorów
Franka58
#9 Pomysłodawca#

Filatelistyka-Tematyczne-Pozostałe

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Franka58 Dostałam informację, że zatrzymaliśmy wskazaną ofertę. Teraz możesz ją wznowić, przenosząc wcześniej do właściwej kategorii.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Franka58
#9 Pomysłodawca#

PO RAZ KOLEJNY MOJA AUKCJA ZNACZKÓW ZOSTAŁA PRZERZUCONA DO DZIAŁU SKAMIENIELINY-MINERAŁY. MOŻE I BĘDZIE MINERAŁEM, ALE NIE WCZEŚNIEJ NIŻ ZA PARĘ MILIONÓW LAT

oznacz moderatorów
Franka58
#9 Pomysłodawca#

Do Pani nat_not !

Czy jak raz zaznaczyłam że sprawa jest rozwiązana, a jak okazało się zrobiła Pani w taki sposób, że mogłam zrobić sama i robiłam to wcześniej to znaczy że problemu nie ma? Wczoraj zwróciłam się z kolejną prośbą o pomoc, żeby aukcja znaczka nie była mi przerzucona raz za razem z kategorii filatelistyka do kategorii minerałów. I co i nic. Może nich zajmie się tym inna osoba co sobie poradzi lub prosze napisać że sprawa jest nie do rozwiązania przez Allegro.

Elżbieta

oznacz moderatorów
mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Franka58, jeśli uważasz, że jakaś oferta łamie regulamin, możesz zgłosić to samodzielnie. Wystarczy, że klikniesz w przycisk "Zgłoś naruszenie zasad".

83c5ff474c87941087cfa8415b6f.png

Maja
   Moderatorka

#9 Pomysłodawca#

Jaka oferta!  Jaki regulamin!!! Czy nikt nie umie tu czytać ze zrozumieniem?  Już jeden post w tej sprawie rozpoczęłam. wystarczy go przeczytać.

Allegro bez mojej wiedzy z automatu przerzuca mi cały czas znaczki (kategoria FILATELISTYKA- TO TAKIE COŚ CO NAKLEJA SIE NA KOPERTY-LISTY) na Skamieliny-Minerały i muszle-Minerały. Nie wiem co znaczki maja wspólnego zer skamielinami, chyba ze za milion lat.

oznacz moderatorów