anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłka na węgry

GlobalDealz
#8 Zapaleniec

Klient z Węgier złożył u nas zamówienie, metoda dostawy allegro kurier dpd węgry, bez smart.

Paczka opłacona z góry, za dostawę klient zapłacił 1 390,00 HUF, zamówienia nie jesteśmy w stanie wysłać w jednej paczce, bo przekracza maksymalne dopuszczalne wymiary, więc dzieląc na dwie paczki wyskakuje mi takie coś:

Obliczona opłata za dostawę

•  
  •  

Prezentowane opłaty zależą od wprowadzonych przez Ciebie danych i nie stanowią ostatecznych cen za usługę.

Opłata podstawowa:
1390,00 HUF

Usługi dodatkowe
Dopłata do paczki o wadze powyżej 20 do 31,5 kg:
2900,00 HUF

Razem:
4290 HUF

Do obydwóch paczek taka sama opłata dodatkowa, mimo że waga paczki to 16 kg. Pierwszy raz widzę takie coś i nie rozumiem zbytnio o co chodzi. Kto ma ponieść tą opłatę dodatkową? I dlaczego taka duża skoro waga paczki jest poniżej 20 kg? Czy ktoś mógłby to wytłumaczyć jak dla laika i podpowiedzieć jak prawidłowo nadać tą paczkę, aby uniknąć jakiś dodatkowych opłat? Skoro klient z góry opłacił wysyłkę to rozumiem, że dodatkowe opłaty ponoszę ja ?
oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @GlobalDealz, sprawdź proszę ten artykuł dotyczący nowej sekcji w Wysłam z Allegro.
W nowej sekcji zobaczysz koszty za:

• opłatę podstawową
  • opłatę za pobranie
  • dopłaty związane z wymiarami, wagą i dodatkową ochroną przesyłki
  • opłaty za inne usługi dodatkowe.

Są to opłaty, które ponosi sprzedający.
Ważna informacja: Koszty, które wyświetlamy w tej sekcji, to prognoza, którą obliczamy na podstawie informacji od Ciebie i cennika wybranej metody dostawy. Jeśli ostateczna waga (rzeczywista lub gabarytowa) albo wymiary przesyłki będą inne, opłaty za dostawę mogą się zmienić. Dodatkowo na etapie nadawania nie możemy przewidzieć niektórych opłat, bo wynikają z informacji o kształcie i rodzaju opakowania, które potwierdza nam dopiero przewoźnik. Dotyczy to na przykład usług takich jak Przesyłka niestandardowa.
Ostateczną kwotę zobaczysz później w zakładce Rozliczenia z Allegro.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów