Dzien dobry
Krótkie pytanie, klient wybrał opcje za pobraniem, towar wysłany i oczywiście odmowa przyjęcia towar wraca do mnie / płace za wysyłki w dwie strony ?
To jest standard przy droższych produktach / prośba o FV przed wysyłką ( chodzi o wyłudzenie VAT-u ) oczywiście opcje pobrania wczoraj wyłączyłem w swoich aukcjach
@hifisklep_com czy sprawa dotyczy zamówienia o numerze 7fb91b50-1b2a-11f1-b0ef-0581a2c12f47?
W przypadku jeśli kupujący zaznaczył, że chce otrzymać fakturę do zamówienia - to nie masz obowiązku przyjmowania takiego zwrotu. W takiej sytuacji możesz wyznaczyć kupującemu termin odebrania towaru.
Fv na szczęście nie wystawiłem przy pobraniu zawsze wystawiam po odebraniu towaru / Jak nie mam obowiązku odebrania towaru ??? Kiedy kupującego za niego nie zapłacił, mam go prosić, żeby zapłacił za towar za pobraniem, przecież on nigdy nie odbierze paczki od kuriera a ja będę płacił za przesyłki / dlatego płatność za pobraniem wyłączyłem na moich aukcjach / pobranie to był największy błąd
@hifisklep_com ze względu, że był to zakup niekonsumencki - możesz oczekiwać od klienta odebrania towaru i jego opłacenia. To co zdecydujesz się zrobić, należy jedynie do Ciebie, ponieważ możesz się zgodzić na taki zwrot.
W przypadku odmowy przyjęcia przesyłki pobraniowej i zwrotu do nadawcy, opłata jest doliczana do salda.
tak, chodzi o to zamówienie