anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

przywrócenie konta prywatnego

Luca_gla
#9 Pomysłodawca#

Czy ktoś mi konstruktywnie odpowie dlaczego nie można przywrócić konta prywatnego?
Mimo, że nie prowadzi się sprzedaży na allegro, tylko aktywnie kupuje.
A sprzedaje się jedynie nielicznie jakieś używane rzeczy sprzed lat i to na allegro lokalnie.

Proszę o rozwinięcie bajki o "przeciwdziałaniu praniu pieniędzy" albo informację dlaczego powrót do konta prywatnego powoduje w domyśle rozpoczęcie procesu "prania"

Bedę wdzięczny za konstruktywne informacje.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Luca_gla Widzę, że prowadzisz z nami korespondencję mailową, w której otrzymałeś informację o braku możliwości przekształcenia konta na zwykłe. Zawsze możesz w niej dopytać o szczegóły. Jeśli chcesz korzystać z Allegro prywatnie, zarejestruj nowe, zwykłe konto.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Luca_gla
#9 Pomysłodawca#

Tak, prowadzę. Za każdym razem ktoś inny mi odpisuje, a najlepsze są porady odnośnie faktur.
Staram się dopytać o szczegóły ale nikt nie potrafi mi powiedzieć dlaczego nie można przywrócić konta.

Natomiast mam informację, że kiedyś przywróciłaś konto osobie która miała podobną sytuację. W październiku tego roku.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Luca_gla Nie wiem do końca, do której sprawy nawiązujesz, ale domyślam się, że chodziło o konto, przy którym osoba kliknęła przez przypadek, że chce być firmą. Weryfikacja się nie odbyła. Wtedy faktycznie można przywrócić konto zwykłe. U Ciebie przeprowadzono pełną weryfikację, zaakceptowano dokumenty potwierdzające prowadzenie działalności. W takich przypadkach nie pomogę. Konta firmowego nie przekształcisz na zwykłe.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Luca_gla
#9 Pomysłodawca#

nie wysyłałem dokumentów potwierdzających prowadzenie działalności.
poza tym jestem generalnie tylko kupującym.
sprzedawałem sporadycznie na a.lokalnie używane rzeczy, nie zwiazane z działalnością
gdzie tu logika?

oznacz moderatorów

Luca_gla
#9 Pomysłodawca#

i drugie pytanie dlaczego nie przekształcę na zwykłe?
możesz mi powiedzieć?

oznacz moderatorów

Luca_gla
#9 Pomysłodawca#

Poza tym informacja którą atakujecie brzmi dwuznacznie i wprowadza w błąd:

Zmień konto na firmowe
Jeżeli korzystasz z Allegro w ramach działalności gospodarczej zmień konto na firmowe.
Pozwoli Ci to m.in pobierać faktury kosztowe z NIP...

Z tego wynika, że jak chce faktury na zakupy muszę mieć konto firmowe.
Zakupów robimy sporo, wiec zmieniliśmy na firmowe.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Luca_gla Masz konto firmowe zweryfikowane, a więc potwierdziliśmy, że działalność gospodarcza, na którą zarejestrowałeś konto, istnieje. Nie godzimy się na zmianę konta firmowego na zwykłe.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Luca_gla
#9 Pomysłodawca#

Rozumiem, ale dlaczego się nie godzicie? Może mi wyjaśnisz. O to proszę już w mailach i tutaj.
Tak jak napisałem powyżej wprowadzacie w błąd treścią sugestii:
Zmień konto na firmowe
Jeżeli korzystasz z Allegro w ramach działalności gospodarczej zmień konto na firmowe.
Pozwoli Ci to m.in pobierać faktury kosztowe z NIP...

oznacz moderatorów