Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
u mnie to samo, proba wyludzenia na kod qr
Rozmawiasz z:Client:41171793
@Duszek_122 Na tym koncie doszło do włamania, już je zabezpieczyliśmy
U mnie to samo, otrzymałem fałszywy email z kodem QR z konta IvendoConnect
@Dayson Dzięki za zgłoszenie, konto jest już zabezpieczone
Cześć
Podobna sytuacja na moim mailu - prośba o zeskanowanie kodu QR
CLIENT:63961759
Też dostałem kod QR od tego
@Dawidoca Konto jest już zabezpieczone, dziękuję za zgłoszenie
Dostałem wiadomość na czacie od rzekomego klienta który podobno kupił mój przedmiot i dostałem kod qr gdzie rzekomo pod tym linkiem mogę dostać swoje środki. Jak wchodzę przekierowuje mnie do banku
Ogłoszenie nadal jest aktywne i nie dostałem żadnej innej informacji aby ktoś kupił ten przedmiot.
Czy ktoś miał podobnie?
Czy to jest próba oszustwa?
@tomczy1 niestety tak, to próba oszustwa.
Podaj proszę login osoby, która wysłała do Ciebie tę wiadomość oraz zmień najważniejsze hasła i dla pewności przeskanuj urządzenie programem antywirusowym.
Również zgłaszam próbę wyłudzenia na kod QR od użytkownika ankaru79
@dominox8731 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Witam. Sprzedaje kierownice na allegro lokalnie i otrzymałem od kupującego kod QR czy to jest oszust
A po co Co kod? płaci Ci i śrdoki masz tu:https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji?sellerId=7167996&dateFrom=2024-0... nie ma to oszustwo,
@pasowicz86 tak, to próba oszustwa. Czy możesz podać logion osoby, która przesłała Ci ten kod?
Dzien dobry @la_nika
Mam taką samą prośbę wyłudzania, użytkownik karolina20031.
@ice-m dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
od tego użytkownika także otrzymałem taką wiadomość z kodem qr. Pozdrawiam
@Eryk788 dziękuję za twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.