Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Client:104365272 @grzechu2006 Zabezpieczyliśmy konta, z których do Was pisano.
witam ja tez dostałem taka wiadomość
@Ramzes-C4 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
świetnie teraz będę mógł spać spokojnie dzięki za szybką reakcje . pozdrawiam
Otrzymałam poniższy spam, proszę o interwencję.
Witam, złożyłem zamówienie na "Podstawa pod laptopa LEITZ Ergo Cosy". Skorzystałem z lokalnego allegro. Proszę o zapisanie i zeskanowanie tego znacznika qr, aby otrzymać paragon i pieniądze za sprzedaż.
CLIENT: 103872175
@Client:36600298 Dziękuję za zgłoszenie. Zablokowaliśmy juz to konto.
Witam,
Link przyszedł od client:104303515,
Czy pobranie pliku .png z wiadomości jest niebezpieczne czy dopiero po zeskanowaniu kodu QR?
Czesc, zablokuj prosze też : radzio1414 to samo oszustwo....
Dzień dobry. Zapłaciłem za "Lampy Sonar e39 ringi" poprzez kup teraz na lokalnym aIIеgro. Aby otrzуmać płаtnоść i pоtwiеrdzenie zаmówiеnia- zасhоwаj i zеsskаnuj ten kоd- QR.
Wiadomość dostałem od użytkownika o nicku- pmpkm
@kamil122142 Dziękuję za zgłoszenie, konto zostało zabezpieczone
client:101944125
kolejny oszust
@Eqh Dziękuję, zabezpieczymy to konto
@wiktoriaw To próba wyłudzenia danych, nie klikaj proszę w żadne linki. Konto, z którego wysłano do Ciebie tę wiadomość, jest już zabezpieczone.
Szyfrowanie TLS
Więcej informacji
|
@koteczek59 Cześć, dziękuję bardzo za zgłoszenie. To próba wyłudzenia danych, konto zostało już zabezpieczone
witam ja tez dostałem taka wiadomość
Przed chwila padlem ofiara takiego samego scamu. Malo tego podalem login i haslo do banku. Ale wstyd. Zablokowalem bankowosc. Zglosilem scam. Nie wiem czy konto w Allegro jest zagrozone?
@pszewc nie, najważniejsze, że zgłosiłeś to szybko do banku.
Zalecam też włączenie dwustopniowego logowania dla pewności na Allegro.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dostałem dziwną wiadomość z kodem QR - proszę o interwencję. Nie klikałem w kod.
Pozdrawiam
Rafał