Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Czołem!
Pierwszy raz próbuje sprzedać coś na Allegro Lokalnie
Na szczęście nie skanowałem kodu. Czy mogę prosić o zablokowanie tego oszusta?
@Piechur007 oszustwo na kod qr
@Piechur007 Zabezpieczyliśmy to konto. Dziękuję za zgłoszenie.
@Lojalny122 Dziękuję za sygnał. Zablokowaliśmy konto, z którego do Ciebie pisano.
Witam, mam kolejnego oszusta, wczoraj dostalem taka wiadomość, od razu mnie chwycilo ze to oszustwo. Chyba jakas wieksza akcja widze, bo macie z tym od paru dni problem.
Konto Radzio1414 dostałem wiadomość z prośbą o kliknięcie kodu qr
@alepati Dziękuję za zgłoszenie. Zabezpieczyliśmy to konto.
Zgłaszam próbę oszustwa, użytkownik Skibaxx
@Konserwa07 @nosmat @waldemar_batura
Zablokowaliśmy te konta.
Ja dostalem w weekend tez
Dzień dobry. Mam tę samą wiadomość.
Witam Dzis tez dostałem taka wiadomosc ze musze zaisac i zeskanowac kod qr.
witam, też dostałem te wiadomosc, prosze o weryfikacje i won z allegro...dziekuje
radzio1414