Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam ,
dzisiaj również miałem taki przypadek i kliknąłem ściągając kod QR, zaraz go wyrzuciłem
@jarecki_1968 To konto zostało już zabezpieczone.
@Client:43168433 Na wskazanym koncie doszło do włamania. Już je odpowiednio zabezpieczyliśmy. Dzięki!
Hej
Dzisiaj mnie również próbowano tak oszukać.
Proszę o zablokowanie konta:
@Yoreoo Dziękuję za zgłoszenie. Konto zostało zabezpieczone.
Dzień dobry, u mnie ten sam problem dostałam wiadomość z kodem QR
@syntry Dzięki za zgłoszenie. Na wskazanym koncie doszło do włamania.
Witam.. poczytałem i widzę próbę oszustwa... a już się ucieszyłem 😄 -- Dzień dobry. Użyłem "kup teraz" i zapłaciłem za "Kamera kopułowa 8+2 GRATIS- HAC-HDW1509TL-A-LED". - wiadomość od Client:118904349
@Telestarek Dzięki! Konto zostało zablokowane.
@Headrillaz Dzięki za zgłoszenie! Konto zostało zablokowane.
Witam
Również dostałem podobną wiadomość
@Muszu-Zi Dziękuję za zgłoszenie. Konto zostało zablokowane.
Podobna próba wyłudzenia:
User: https://allegro.pl/uzytkownik/ROBK4
Do mnie to samo napisano z: veganboy82
@ba_rt_ek_ Dziękuję bardzo. Na koncie doszło do włamania. Już je zabezpieczyliśmy.
@ZIDANE128 Dziękuję! Konto zablokowane.
Również otrzymałam taką wiadomość :