Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry,
proszę sprawdzić:
@Client:52863768 @Jabba916 Zabezpieczyliśmy konta, z których do Was pisano.
U mnie numer klienta to 122012816
@bialy0406 Zablokowaliśmy to konto.
Bardzo proszę o nie przysyłanie powiadomień na moją pocztę w związku z kodem QR który i mnie dotyczył i od tamtej pory codziennie napływają nowe.
@fazii13 Możesz wyłączyć powiadomienia w ustawieniach: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/user/myprofilepage/tab/personal-profile:email
Hej hej, na mnie też trafiło. Próba wyłudzenia danych przy pomocy kodu QR przez użytkownika: Storytellers
@alekpoldek Dziękuję za zgłoszenie! Konto zostało zablokowane.
To samo było u mnie 21 maj 2024, też info ze Krystyna Lewandowska jako użytkownik loadkill kupił przedmiot i został wysłany kod QR
@Kajko777 Dziękuję za zgłoszenie. Na wskazanym koncie doszło do włamania. Konto zostało zabezpieczone.
Dzięki za info i za interwencję.
Dzień dobry.
Ja również minutę po wystawieniu ogłoszenia z Galaxy j7 dostałem wiadomość z kodem qr, ale bez żadnych powiadomień z serwisu o sprzedaży. Oczywiście kodu nie skanowałem.
Nick wiadomości z kodem:
noagoebm9
Pozdrawiam.
@tondi79 Dziękuję za zgłoszenie, zgłosiłam to konto
Dzień dobry, u mnie to samo
@barbados_2009 dziękuję za twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Mam ten sam problem . Wyłudzenie danych poprzez kod QR .
Konto złodzieja Client 122596610
Dzień dobry @Client:113251090! Dziękuję za zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Witam,
Dostałam podobną wiadomość - kliknęłam w nią, ale próba logowania się w banku wzbudziła moje podejrzenia, co doprowadziło mnie tutaj.
Użytkownik wysyłający wiadomość: ROBAK_RKM
@soeri dziękuję za twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.