Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@aste79 dziękuję. Otrzymałaś tę wiadomość, ponieważ na tym koncie doszło do włamania. Już je zabezpieczyliśmy, więc wszystko jest w porządku.
Taka sama wiadomość od użytkownika: magdamichael
@czadowy_piecyk Dziękuję za zgłoszenie. Zabezpieczyliśmy konto tego klienta.
@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Dzień dobry, mam nadzieję, że zgłaszam właściwie kolejnego scammera.
@jkgor tak, właściwie. Dziękuję bardzo za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Kolejny scammer do zbanowania @nat_not @la_nika @_HolaOla_
@DetailingoweSety Dziękuję za sygnał. Zabezpieczyliśmy to konto.
podobna sprawa
Witam, również zgłaszam podejrzane konto
do mnie również dziś napisał kupujący i również wysłał kod qr - proszę sprawdzić konto ystewducsmi . Zgłoszenie również przesłałąm na adres phishing@allegro.pl.
@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Wczoraj również otrzymałem taką wiadomość od client:101586823
"Dzień dobry, właśnie zapłaciłem za produkt: Wielofunkcyjny robot kuchenny Hoffen Chef Express / Thermomix
Otwórz zamówienie-17062024 i wykonaj poniższe kroki, aby dokończyć zamówienie.
Jak tylko zamówienie zostanie zrealizowane, pieniądze zostaną przelane na Twoje konto."
Do wiadomości dołączony jest jpg. z kodem QR który przenosi na stronę:
Otrzymałem w dniu dzisiejszym .
Użytkownik
@WachX dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Witam też dostałem kod od takiej oto osoby
@JANEKB20 Konto zostało zablokowane, dzięki za sygnał
Witam. Dzisiaj też dostałam taką wiadomość z prośbą o zeskanowanie kodu ku r. Nick użytkownika wysyłającego wiadomość micrimaan
Kolejna próba wyłudzenia danych? Nie otwierałam tego
@hankalbn Dziękuję za zgłoszenie. Zablokowaliśmy to konto.
Hej, dostałem podobną wiadomość z innego konta: