Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@crashpaweltime Potrzebuję loginu osoby, od której otrzymałeś wiadomości.
było napisane w poście 😉
@crashpaweltime @Lukasz3737 Zabezpieczyliśmy wskazane konta. Dziękuję za zgłoszenia.
Cześć,
u mnie podobnie.
@Fizyczek Dziękuję za zgłoszenie. Zabezpieczyliśmy to konto.
Dostałem takie o to cudo i zdarzyło mi się kliknąć w ten link, pobierając tego scrn do galerii. Jakie konsekwencje mogą z tego wyniknąć?
@Client:120031522 Dzięki za zgłoszenie! Na wskazanym koncie doszło do włamania. Już je zabezpieczyliśmy.
Kolejny oszust
@stanislaw92991 Dzięki! Konto zablokowane.
Cześć, dostałam dzisiaj takie same kody QR. Niestety je zeskanowałam - co może się teraz stać?
@Sandraa222 Czy po zeskanowaniu musiałaś się gdzieś zalogować na stronie, do której zostałaś przeniesiona?
Na szczęście nie, wyświetliło mi się ostrzeżenie na telefonie po czym zauważyłam że link ma w nazwie “lokalniie” przez dwa “i” i dopiero wtedy się cofnęłam i domyśliłam się że coś jest nie tak.
Witam. I ja dostałem dzisiaj takie 2 wiadomości. wiadomości z kont: seba6611 i mayzeel
to samo
@5argentorat @bkb23 @miras1_1 @mylennep @dafo83
Dziękuję za Wasze zgłoszenia. Zabezpieczyliśmy te konta.
@tm7518 Zabezpieczyliśmy te konta. Dziękuję za zgłoszenie.
Mam to samo
U mnie to samo co wyżej. Wpisałem kod pin ale nic więcej nie wcisłem, bo coś mnie tknęło.
@Mlkolal Dziękuję za sygnał. Zablokowaliśmy to konto.