Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry @kasiatjaworska! Dziękuję za Twoje zgłoszenie, zablokowaliśmy to konto.
Tak, to próba oszustwa, nie pobrało przypadkiem kasy z konta?
@rafaelvip oszustwo na kod QR
@rafaelvip to próba wyłudzenia danych do konta bankowego, jak się logowałeś po zeskanowaniu, szybko blokuj konto bankowe i zmieniaj dane bo wyczyszczą Ci konto !!!
Dostałam dzisiaj dwie wiadomości na Allegro Lokalnie z kodem do skanowania .Podejrzewam że to oszustwo
@malgorzatap40 To próba wyłudzenia danych, nie skanuj tego kodu QR
Po sprzedaży telefonu przez allegro lokalnie przyszła mi taką wiadomość od użytkownika allegro (innego niż kupujący)
Sądzę że to próba wyłudzenia.
@neseser1 Jest to próba oszustwa, zabezpieczyliśmy już to konto
konto jest już nieaktywne ,, kupującego,,
Obrazka nie widzimy. Jeśli jest prośba o podanie maila lub zeskanowanie kodu QR. Tak, jest to oszustwo
Dzięki.
Dzień dobry,
proszę o sprawdzenie czy to kolejna próba oszustwa?
Wystawiłem wczoraj przedmiot w opcji kup teraz.
Dzisiaj dostałem już 2 wiadomości od roznych użytkowników, że już opłacili zakup!
Poniżej zrzuty ekranu.
@fiktor Bardzo dziękuję, oba konta zostały już zabezpieczone
dzień dobry oco z tym chodzi ?
@Wolf44s To próba oszustwa, zabezpieczyliśmy już to konto
Ja równiez otrzymałem podobną wiadomość
Dzień dobry, właśnie kupiłeem produkt za pomocą "AllegroLokalnie.pl".
Towar: Wytwornica Dymu BeamZ LF-1500
Oto doowód płaatności: https://allegro-rezerwacja.com/s/2m8N
(skopiuj i otwórz link w przeglądaarce, aby potwieerdzić)
Załączyłem również obraz erkaanu telefonuu po zakupie
Jest to Uzytkownik SBX333
Dostałem taką wiadomość od kupującego, że niby zapłacił za to chociaż nie wiem jak, bo ustawiłem odbiór osobisty
Jak kupił to widzisz a jak podsyła jakieś kody to oszustwo.