Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
azali jak w haśle są z tego takie duże pieniążki czy może ktoś z marketingu odleciał ze statystyką?
@az1rael haczyk ..... przychód to nie jest zysk .😁
@mdrogeria wiem ciekawe co ja bym musial na 1 ofercie sprzedawać by mieć 23k miesięcznie przychodu może lapki gamingowe albo zlote nuggetsy
@az1rael ot ... takie proste , wystaw w 1/3 ceny rynkowej i przychód masz jak ta... lala .
@mdrogeria ale to jest zachwalanie biznesu na allegro nie opcji szybkiego bankructwa
@az1rael "ale to jest zachwalanie biznesu na allegro nie opcji szybkiego bankructwa " - hmm ale jedno drugiego nie wyklucza a prawdopodobnie nawet nikomu prócz bankrutującego i jego wierzycieli nie przeszkadza. 🙂
@az1rael a tak juz zupełnie poważnie to jest 23k w ciągu 3 miesięcy wiec w sumie 7k na miesiąc - to nie jest żaden przychód tak naprawde. Tyle to kosztuje miesiecznie pracownik i to nie zawsze najlepszy 🙂
W grudniu miałem nawet większy przychód jak sobie skorzystałem z darmowego wyróżniania ale co z tego jak były to licytacje przymusowo od złotówki i na większości pozycji nie było żadnego zarobku a na wielu straty . Do tego doszło grono klientów którzy nie zapłacili i kolejna strata . Nie ma co wyróżniać a i nad sprzedażą tutaj też trzeba się dobrze zastanowić
@_Likos_ uśredniać to sobie można, jeden zrobi obrót milion, drugi tysiąc i średnio wyjdzie pół bańki :):)
Wiadomo, że to BZDURY ta reklama, a co do statystyk, ja i mój pies mamy statystycznie średnio po 3 nogi.
1. To tylko "przychód", ten sam zabieg stosowała żabka.
2. Kwota podana na 3 miesiące, ale pewnie wielu tego nie doczyta.
3. Trzy pierwsze miesiące to też pakiet powitalny, brak prowizji.. są firmy, co zakładają konto na 3 miesiące, wyprzedają towar i uciekają.
4. Przez te trzy miesiące system allegro pcha takiego nowicjusza wyżej w wyszukiwarce
5. Są tacy, co wrzucają chodliwy towar na 3 miesiące, mają najtaniej, bo prowizji brak. Po okresie promocji wylot i zakładają następną firmę.
No nie no ta reklama przemawia do mnie tak
Allegro to jest tak świetne że po 3 miesiącach z 1 oferty powinienem mieć średnio 23k przychodu czyli co wystawie ze 1000 ofert na różne rzeczy i powinienem już grubymi milionami obracać na miesiąc jeszcze co niektórzy podniosą zarzut że jak oddaje kasę 14dni za zwroty to pewnie mam % z chwilówek przy takim obrocie to kokosy. 😉
"Są tacy, co wrzucają chodliwy towar na 3 miesiące, mają najtaniej, bo prowizji brak. Po okresie promocji wylot i zakładają następną firmę."
To chyba sam sobie wymyśliłeś. Nawet jak zamkniesz działalność i stworzysz nową nawet jak wykreślą ją z rejestrów to NIP masz ten sam. Nie dostaniesz drugiego pakietu powitalnego. Ja miałem kiedyś firmę w czasach kiedy nie było pakietów powitalnych. Następnie zamknąłem JDG i po 5 latach otworzyłem ponownie i już pakiet powitalny mi nie przysługuje bo już mają zarejestrowany NIP w allegro. Tak więc ten piąty punkt to abstrakcja. No chyba że za każdym razem firma zakładana jest na inną osobę.
@-PRORIDE- Wyjaśnienie masz dokładnie w ostatnim zdaniu z "chyba". Tego się też nie robi ciągle, przeważa okres przedświąteczny.
@-PRORIDE- oczywiście, że na inną osobę, na wujka, ciotkę, brata, siostrę itd. Za każdym razem pakiet powitalny, dotacje na rozpoczęcie biznesu, niski zus. W tym kraju większość tak kombinuje. Fakt, że trzeba mieć firmę ciut dłużej niż 3 miesiące, żeby dotacji nie zwracać 🙂
@az1rael Kokosy są > ale dla Allegro🤣
Ta reklama to nie jedyna to rzecz, w której Allegro mija się z prawdą.
Mogą pisać takie byle co, kto ich sprawdzi - wy nie mając dostępu do danych?
Są firmy co mają 200k zł w miesiąc i to w który jest bardzo kiepska sprzedaż. Jest np. firma z zabawkami co kupują kontenerami zabawki z chin i sprzedają na allegro. Są szczęśliwcami że nawet allegro zakwalifikowało ich do pakietu VIP gdzie mają własnego doradcę oraz obniżone prowizje wszystko na bogato. Dobry przelicznik jest na chińskich zabawkach. Mieli zawsze dużo hitów sprzedażowych.
https://www.youtube.com/@ProNice-Hurtownia-Zabawek/videos
Oglądałem te filmy ;).
Tylko, że ta reklama to raczej do nowych biznesów skierowana i "średnio" oznacza, że musi być takich, którym idzie dobrze równo z tymi co idzie słabo albo muszą być duzi gracze ze stadem drobiazgu.
Inaczej średnia nie wychodzi, no chyba że wszyscy mają średnio ale tego nie potwierdzają moje obserwacje Allegro Analytics.