Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pytanie do allegro odnośnie reklamacji. Do dziś do godziny 23:59 mam czas na podjęcie decyzji w sprawie reklamacji. Klient wysłał do nas towar wczoraj i będzie u nas najprawdopodobniej jutro. I teraz moje pytanie jest takie jaką ja mam podjąć decyzje ?
Na wydanie decyzji masz określony czas i my nie możemy Tobie sugerować co powinieneś jako sprzedajacy zrobić.
Takiej błyskotliwej odpowiedzi się spodziewałem.
@pakaoutlet napisz tak reklamacja odrzucona z powodu nieudostępnienia towaru przez konsumenta w terminie ustawowym 14 dni do przeprowadzenia ekspertyzy reklamacyjnej
@az1raeldzięki za odpowiedz. Ja to wszystko wiem tylko problem polega na tym że ostatnio też miałem taka sytuacje. O godzinie 18 z kawałkiem odrzuciłem reklamacje po czym klientka poprosiła o link do allegro protect i następnego dnia przed 16 miała wydaną pozytywną opinie przez allegro. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy nie ale sprzedaż po tym zdarzeniu spadła o 30%. Moim zdaniem powinno być tak że czas 14 dni na rozpatrzenie reklamcji masz po otrzymaniu towaru przez kupującego. Dla mnie to jakaś abstrakcja
UK przewiduje 14dni od zgłoszenia nie wydania towaru
@pakaoutlet Możesz wydać decyzję negatywną oraz poinformować kupującego, że po weryfikacji towaru decyzja może ona ulec zmianie.
Alternatywą jest uznanie reklamacji w ciemno - być może zasadnie, być może nie.