anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja - jaką ja mam podjąć decyzje ?

pakaoutlet
#9 Pomysłodawca

Pytanie do allegro odnośnie reklamacji. Do dziś do godziny 23:59 mam czas na podjęcie decyzji w sprawie reklamacji. Klient wysłał do nas towar wczoraj i będzie u nas najprawdopodobniej jutro. I teraz moje pytanie jest takie jaką ja mam podjąć decyzje ?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@pakaoutlet 

Na wydanie decyzji masz określony czas i my nie możemy Tobie sugerować co powinieneś jako sprzedajacy zrobić.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

pakaoutlet
#9 Pomysłodawca

Takiej błyskotliwej odpowiedzi się spodziewałem.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pakaoutlet napisz tak reklamacja odrzucona z powodu nieudostępnienia towaru przez konsumenta w terminie ustawowym 14 dni do przeprowadzenia ekspertyzy reklamacyjnej

oznacz moderatorów

pakaoutlet
#9 Pomysłodawca

@az1raeldzięki za odpowiedz. Ja to wszystko wiem tylko problem polega na tym że ostatnio też miałem taka sytuacje. O godzinie 18 z kawałkiem odrzuciłem reklamacje po czym klientka poprosiła o link do allegro protect i następnego dnia przed 16 miała wydaną pozytywną opinie przez allegro. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy nie ale sprzedaż po tym zdarzeniu spadła o 30%. Moim zdaniem powinno być tak że czas 14 dni na rozpatrzenie reklamcji masz po otrzymaniu towaru przez kupującego. Dla mnie to jakaś abstrakcja 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

UK przewiduje 14dni od zgłoszenia nie wydania towaru

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pakaoutlet Możesz wydać decyzję negatywną oraz poinformować kupującego, że po weryfikacji towaru decyzja może ona ulec zmianie.

Alternatywą jest uznanie reklamacji w ciemno - być może zasadnie, być może nie.

oznacz moderatorów