W jaki sposób mogę dodać informacje o tym, że rok rękojmi na rzeczy używane, po zwrocie i powystawowe wynosi 1 rok a nie dwa ? W reklamacjach nie mogę wybrać krócej niż 2 lata.
@FamilyBiznes a sprzedajesz jako firma czy osoba prywatna ?
Jako firma
@FamilyBiznes to nie skrócisz, od 1 stycznia 2023 r. nie ma rękojmi tylko 2 lata niezgodność z umową 😞 przy zakupach B2C obowiązkowo 2 lata 😞
Przy umowach C2C i B2B jest rękojmia i można ją wyłączyć lub skrócić 🙂
Natomiast w przypadku towarów używanych sprzedawca może ograniczyć okres swojej odpowiedzialności maksymalnie do jednego roku.
O skróceniu terminu należy poinformować konsumenta przed zawarciem umowy.
To jest fragment ze strony biznes.gov
Dlatego wydaje mi się, że na towary używane można skrócić do jednego roku
@FamilyBiznes Pokaż gdzie konkretnie widzisz ten zapis?
https://www.biznes.gov.pl/pl/portal/00309
pod reklamacja towaru
@FamilyBiznes stary artykuł Opublikowano
Art. 43c. 1. Przedsiębiorca ponosi odpowiedzialność za brak zgodności towaru
z umową istniejący w chwili jego dostarczenia i ujawniony w ciągu dwóch lat od tej
chwili, chyba że termin przydatności towaru do użycia, określony przez
przedsiębiorcę, jego poprzedników prawnych lub osoby działające w ich imieniu, jest
dłuższy. Domniemywa się, że brak zgodności towaru z umową, który ujawnił się przed
upływem dwóch lat od chwili dostarczenia towaru, istniał w chwili jego dostarczenia,
o ile nie zostanie udowodnione inaczej lub domniemania tego nie można pogodzić ze
specyfiką towaru lub charakterem braku zgodności towaru z umową.
Ok, dziękuje
@FamilyBiznes Przy sprzedaży dla konsumentów stosuje się zapisy UOPK a nie KC.
Jako przedsiębiorca nie możesz skrócić tego okresu do 1 roku. Przepisy zmieniły się już 3 lata temu i nie ma rozróżnienia na towary nowe/używane - jest sztywno 2 lata.