Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć wszystkim. Moje pytanie to czyli rozliczać się z fiskusem za kwoty wysyłki?
Jak coś sprzedaje i ktoś musi zaplacic jeszcze za przesyłkę to trafia na moje konto. Czyli placi za towar plus przesyłkę. Jeżeli pobieram zestawienie to tam są kwoty juz z przesyłką czyli mniej więcej te 10zl więcej zależy od przewoźnika. Allegro mi to zabiera więc nie powinienem soe z tego rozliczać. Dobrze myślę? Prosze o odpowiedzi.
@Stelmach91 Źle. Dostajesz fakturę na te 10 zł, więc jest to Twój koszt.
Czyli jak pobieram zestawienie sprzedaży za dany miesiąc i są tam już kwoty uwzględnione z ceną dostawy to jak najbardziej mam to wysłać do księgowego. Zgadza się?
@Stelmach91 A wystawiasz paragony/faktury?
Teoretycznie mogę, ale nie wystawiam.
Księgowy powiedział, że nie ma sensu, że wystarczy mu takie zestawienie. Wystawiam fv jak ktoś zaznaczy, że potrzebuje. A czy to jakas różnica?
@Stelmach91 Może już nie będę drążył tematu...
Na fakturze koszt przesyłki też musi być. Ogólnie cała kwota jaką otrzymujesz to przychód i musisz ją rozliczyć.
No to czyli jak wysyłam zestawienie do księgowego, w którym jest koszt towaru plus dostawa i on mnie rozlicza to jest wszystko tak jak ma być. O to chodziło. Dzięki za pomoc.
Koszty przesyłki księgujesz na plus i na minus, bo jest to przychód (kupujący płaci) i koszt (bo musisz opłacić przesyłkę). Finalnie wychodzi na zero.
Oczywiście musisz mieć na to faktury.