anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozliczenie z Allegro i Inpostem

MegaToy
#2 Obserwator#

Witam, Mam pytanie co do rozliczenia się z Allegro i z Inpostem. Posiadam własną umowę z Inpostem i dostałem od niego fakturę do opłacenia. Allegro również mi wystawia fakturę gdzie rozliczenie jest automatyczne. Mam teraz dylemat: czy faktura od Allegro ma w sobie już wszystkie koszty za przesyłki razem z tą fakturą którą dopiero opłacę Inpostowi?  Chodzi mi o to czy mam swojej księgowej dać również fakturę z Inpostu w " koszty" czy faktura z Allegro już w sobie zawiera wszystkie koszty i tylko właśnie tą fakturę z Allegro powinienem dać księgowej a z Inpostu tylko opłacić i nie wrzucać w koszty. Zdaję sobie sprawę, że pytanie nieco trywialne za co z góry przepraszam. Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z Allegro. Dziękuję za udzielone odpowiedzi.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Przesyłki nadawane metodami InPost rozliczysz sposobem Allegro Mix – czyli z InPostem, według stawek, które wynegocjowaliśmy z tym przewoźnikiem. Przesyłki, które zrealizujesz tą metodą w ramach Allegro Smart!, rozliczysz bezpośrednio z nami, a opłaty doliczymy do Twojej comiesięcznej faktury.

oznacz moderatorów

MegaToy
#2 Obserwator#

Czy dobrze rozumiem? Faktura od Allegro zawiera w sobie koszty przesyłki Inpost ale Smart a faktura która mi przychodzi bezpośrednio z Inposta to przesyłki poza smart. Za które muszę zapłacić im bezpośrednio. Czyli wychodziło by na to, że muszę księgowej dać zarówno fakturę z Inpost jak i z Allegro? 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@MegaToy tak , dobrze rozumiesz , FV od Inpost musisz opłacić .

oznacz moderatorów

MegaToy
#2 Obserwator#

Dziękuję i Pozdrawiam

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Tak, dokładnie tak jak piszesz.

oznacz moderatorów