anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

wysyłka faktur

bubble_fit
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry,

zintegrowałem ostatnio mój program do fakturowania tj. Firmino z Allegro poprzez Baselinkera i mam w związku z tym pytanie. Do zamówień Baselinker automatycznie wystawia mi faktury, które później importuję do mojego Firmino. W momencie wystawienia faktur w BS i ich pojawienia się w Firmino ikona w zamówieniach Allegro dotycząca dodawania dokumentu sprzedaży zmienia się na niebieską i pojawia się informacja po najechaniu na nią kursorem, że dodano dokument sprzedaży. W związku z tym mam pytanie czy to oznacza, że w momencie kiedy pojawia się automatycznie dokument sprzedaży dla danego zamówienia, faktura została wysałana do kupującego przez system i nic dodatkowego nie muszę robić. Chciałbym żeby wszystkie dowody sprzedaż w postaci faktur (paragonów nie wystawiam) były wysyłane do Kupujących.

Dziękuję za odp.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @bubble_fit! Ponieważ jest to zewnętrzna aplikacja to lepiej dopytać o to support aplikacji. Ja po swojej stronie mogę jedynie przekazać, że ikona faktury pojawia się na niebiesko, gdy dokument został dodany, więc można założyć, że aplikacja automatycznie wysyła go do kupujących.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

bubble_fit
#1 Nowicjusz#

Tzn. apliikacja Baselinker dokument wysyła czy aplikacja Baselinker wysyła fakturę do Allegro a Allegro ją dopiero wysyła do klienta?

Jakie są inne możliwości wysyłki faktur do klientów najlepiej "hurtowo" lub automatycznie? 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@bubble_fit Tak, jak wspomniała Monika, nie jesteśmy w stanie na 100% potwierdzić, ponieważ nie znamy się na działaniu Baselinkera - nie należy on do Allegro, a więc nie jest to zakres naszych obowiązków. Jeśli chodzi o inne tego typu narzędzia, to z pewnością mogą coś polecić inni forumowicze. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów