anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozwiązanie problemu zawieszonego konta

skotom_ST
#7 Wielbiciel#

Kilka dni temu zawiesiliście mi konto.
Powołujecie się na naruszenie artykułu 8.7 który w żaden sposób nie odnosi się do mojej osoby.
Allegro służy mi tylko i wyłącznie do robienia zakupów powszechnego użytku. Do Allegro loguję się wyłącznie w domu i w swojej firmie i żadna obca osoba nie ma dostępu do moich komputerów.

W odpowiedzi na próbę wyjaśnienia problemu dostaję odpowiedź od bota, że "Usunęliśmy wszystkie wystawione oferty, anulowaliśmy oferty kupna złożone w licytacjach oraz nałożyliśmy czasowe opóźnienie wypłaty środków z Allegro Finanse do czasu dostarczenia towaru kupującym (Regulamin Allegro załącznik 7a, art. 2.2. oraz załącznik 7b, art. 3.2.)."

Nic z tego nie dotyczy mnie jako kupującego, bo nie mogliście mi usunąć wystawionych ofert, ofert kupna w licytacjach, ani wypłaty środków bo nic takiego w mojej sytuacji nie ma miejsca.

W odpowiedzi piszecie: "Powodem nałożenia na konto ograniczeń jest naruszenie artykułu 8.7 Regulaminu Allegro.​​​​​​​" Proszę mi podać w którym miejscu naruszyłem treść tego artykułu, bo nie znajduję w nim niczego co by dotyczyło mojej osoby?

I jeszcze jedna sprawa. Piszecie w odpowiedzi: "Proszę o udzielenie wyjaśnień poprzez formularz kontaktowy po uprzednim zalogowaniu się do konta [edycja], które posiada ograniczenia." Nie rozumiem tego "konta [edycja]" To zdanie nie jest chyba po polsku, a słowo odnosi się do fal dźwiękowych więc co to ma do konta na allegro

Oczekuję szybkiego odblokowania mojego konta lub konkretnej informacji co powinienem wyjaśnić, bo nic z artykułu 8.7 na który się powołujecie nie dotyczy mojej osoby

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

Client:35386082
#13 Ambasador#

Pytasz Allegro czy społeczności?
Jak Allegro to oznacz Moderatorów

Wygląda na to, że powiązali Twoje konto z jakimś innym i temu komuś poblokowali to wszystko. A tu raczej nikt Ci nie pomoże, tylko dział bezpieczeństwa, musisz z nimi rozmawiać. Masz w mailu informacje jak to zrobić.
Tak podejrzewam, że to [edycja] to może być nazwa tego drugiego konta.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@skotom_ST Nie chodzi o fale dźwiękowe 😉 tylko o nazwę konta [edycja] aczkolwiek ciekawa sprawa bo nie ma na allegro takiego konta o nazwie [edycja].

IMG_7656.jpeg

oznacz moderatorów

skotom_ST
#7 Wielbiciel#

skotom_ST_0-1737757364760.png

Dzień dobry,

dziękuję Panu za wiadomość i przepraszam za wydłużony czas oczekiwania na odpowiedź.

Zawiesiliśmy konto ze względów bezpieczeństwa. Zgodnie z naszym regulaminem, użytkownik którego działalność w serwisie została zawieszona, nie może zarejestrować nowego konta ani korzystać z innego bez naszej zgody.

Co to dla Pana oznacza?

Usunęliśmy wszystkie wystawione oferty, anulowaliśmy oferty kupna złożone w licytacjach oraz nałożyliśmy czasowe opóźnienie wypłaty środków z Allegro Finanse do czasu dostarczenia towaru kupującym (Regulamin Allegro załącznik 7a, art. 2.2. oraz załącznik 7b, art. 3.2.).

Co powinien Pan zrobić?

Proszę o udzielenie wyjaśnień poprzez formularz kontaktowy po uprzednim zalogowaniu się do konta [edycja], które posiada ograniczenia.

Dlaczego o to prosimy?

Powodem nałożenia na konto ograniczeń jest naruszenie artykułu 8.7 Regulaminu Allegro.​​​​​​​

Pozdrawiam
Paula

Zespół Allegro

oznacz moderatorów

skotom_ST
#7 Wielbiciel#

I tak wygląda odpowiedź którą powyżej wkleiłem. Co bym do nich nie napisał odpowiedź jest zawsze taka sama i nie prowadzi do żadnego rozwiązania

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

Zawsze mnie to dziwi dlaczego Allegro wybrało komunikację ze swoimi klientami poprzez gotowe formularze, które są nieprecyzyjne i mogą wprowadzać czytających w błąd oraz dlaczego udaje, że nic takiego się nie stało gdy w/w są wprowadzane w błąd lub dezinformowane treściami, które ich nie dotyczą

oznacz moderatorów

skotom_ST
#7 Wielbiciel#

najgorsze w tym wszystkim jest to, że na wszystko co napiszę w formularzu za każdym razem odpowiada bot i co bym nie napisał odpowiedź jest taka sama. Wydaje mi się, że używanie przez allegro AI przerasta ich możliwości intelektualne, a ich boty nie umieją czytać ze zrozumieniem 😞

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wiesz ze mogą ci go nigdy nie odblokować, działają jak BOTy.

oznacz moderatorów

skotom_ST
#7 Wielbiciel#

Na allegro (celowo piszę z małej litery) mam informację, że na opcji smart oszczędziłem 9847,51 zł. to ile ja wydałem u nich, skoro na samych dostawach są takie kwoty. Jak ja bym miał w firmie każdego takiego klienta to byłbym najszczęśliwszym człowiekiem na planecie.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@skotom_ST to i tak się ciesz, że jesteś kupującym, bo mi napisali, że na smart zaoszczędziłem 4460zł, ale ile dopłaciłem jako sprzedający, to już nie napiszą😁

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@skotom_ST  zapytaj znajomych z pracy, czy nie mają konta [edycja], może oni powiązali te konta, bo z tego samego kompa się logujecie🤔

oznacz moderatorów

skotom_ST
#7 Wielbiciel#

Nie mam znajomych w pracy bo sam prowadzę działalność gospodarczą i do mojego komputera nikt nie ma dostępu. Nie ma też możliwości, aby ktoś włamał mi się do komputera, bo staram się dbać o bezpieczeństwo od poziomu routera do ustawień sytemu

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A zmiana biura- niedawno po kimś?

oznacz moderatorów

skotom_ST
#7 Wielbiciel#

Firmę otworzyłem 20.05.1985 r. i nieprzerwanie prowadzę ją do dnia dzisiejszego. od 25 lat pod tym samym adresem z tym samym profilem działalności i tym samym NIP.

I to mnie doprowadza do totalnego wkurzenia, bo nijak nie mogę znaleźć przyczyny zawieszenia mojego konta.

Mam trochę pilnych zakupów i od poniedziałku dzwonię po firmach. Skoro nie chcą zarabiać to ich problem

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@skotom_ST

Spróbuj jeszcze popytać po sąsiadach. Może po prostu adres tamtej firmy jest podobny (dla botów przykładowo 1/2 czy 12 to to samo, tu od razu dodam że zdążają się adresy typu X/Y jako adres budynku, a w budynku są jeszcze mieszkania).

oznacz moderatorów