Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam jako ze dopiero zaczynam sprzedaż ze smartem mam pytanie odnośnie wystawiania paragonu...nabijać koszty wysyłki czy nie???? w jakiej kwocie???
mam ustawione paczkomaty Inpost 8,99 i kurier FedEx 12,99
będę wdzieczna za jasną odpowiedz bardziej doświadczonych
Nabijasz to co dostaniesz przy zakupie, jak smart paczkomat 0 zł to nic, jak 12,99 zł poza smartem to nabijasz, jak kurier w smarcie to 8 zł tyle ile oddaje allegro, jak paczkomat poza smartem to nabijasz 8,99 zł 🙂
Tego nawet Allegro nie wie; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/dostawa-z-allegro-smart/dlaczego-na-fakturze-za-zakup-przedm...
Moim zdaniem kupujący ma dostać dowód sprzedaży na taką kwotę, jaką zapłacił. Na pozostałe wpływy można wystawić kwit temu, kto dopłacił.
@xyz96 jak zawsze wypowiada się jak Kupujący nie Sprzedawca
Smart to jakieś kuriozum na cienkiej podstawie prawnej - ja nie rozumiem dlaczego skarbówka
szukająca wszędzie pieniędzy nie zainteresowała się tym co robi allegro
Jako Kupujący prowadzący firmę z pełną księgowością nie mogę dopuścić by płacąc za towar 100zł otrzymać fakturę na 108.99zł - to nie przejdzie
Jako Sprzedający prowadzący firmę z pełną księgowością nie mogę dopuścić by otrzymując za towar 108.99zł wystawić fakturę na 100zł - to nie przejdzie
dlatego nie zdecydowaliśmy się przy sp. z o.o. kupić smarta
przy książce przychodów rozchodów jako Kupujący nie księgujemy tych kosztów (skarbówka się cieszy gdy vat i koszta są niższe)
ale jako sprzedawca wystawiamy zawsze dokumenty sprzedaży dokładnie na kwoty jakie otrzymujemy od allegro i na takie też robimy ewentualne korekty