witam, dlaczego odjęto mi aż 30 monet w programie smart pomimo iż zwróciłem niepełnowartościowy towar? Dlaczego ja mam ponosić konsekwencje za zachowanie nie do końca uczciwego sprzedawcy???
(Numer zamówienia a8444b20-ac5d-11f1-a111-c17ba187adc7)
@ufoGSM___FSW Odjęliśmy Ci 17 monet za zwrot zakupu z wyzwania. To działanie zgodnie z zasadami programu.
Możesz jednak wciąż brać udział w wyzwaniu. Jeśli wyzwanie ma kilka kroków, weźmiemy pod uwagę sumę zakupów.
witam, ja nie pytałem o zgodność z zasadami tylko powtórzę: Dlaczego odjęto mi aż 30 monet w programie smart pomimo iż zwróciłem niepełnowartościowy towar? Dodatkowo ten zakup był tylko częścią wyzwania, a odjeliście mi jak za całe. Proszę o szczegółowe wyjaśnienie.
@ufoGSM___FSW konsultuję tę sprawę, wrócę z informacjami, gdy otrzymam odpowiedź. Natomiast ten zwrot został zgłoszony jako odstąpienie od umowy bez podania powodu, a nie reklamacja, więc nie była to reklamacja i zwrot niepełnowartościowego towaru.
@ufoGSM___FSW wracam z informacjami.
Wyzwanie w ramach, którego otrzymałeś te monety polegało na tzw. pasku postępu, gdy zwróciłeś zamówienie, dzięki któremu osiągnąłeś kolejne etapy, musieliśmy skorygować wynik całościowy, co spowodowało, że spadłeś poniżej progu kwalifikującego do przyznania monet, dlatego zgodnie z regulaminem, je cofnęliśmy.
Na przyszłość kluczowe jest zgłaszanie reklamacji, nie zwrotu, jeśli zakupiony produkt jest niezgodny z opisem.
Bo jak produkt miał wadę, to składa się reklamację. Zwrot dotyczy produktu pełnowartościowego, a za wszelkie usterki i wady odpowiada kupujący.
@pecela napisał(a):Bo jak produkt miał wadę, to składa się reklamację. Zwrot dotyczy produktu pełnowartościowego, a za wszelkie usterki i wady odpowiada kupujący.
Brednie.