Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam pytanie odnośnie wysyłki Inpost Paczkomaty SMART
Włączyłem kilka dni temu wysyłkę SMART Inpost Paczkomaty, jeden klient narazie wybrał tę opcję.
Allegro wymaga ode mnie umowy. Umowa jest okresowa a Inpost powiedział, że te paczki co mają wliczone w abonament to nie mogą być z Allegro SMART.
Pytanie czy mogę nadać po prostu samodzielnie na własny koszt paczkę Inpost i uzupełnić list przewozowy.
To samo dotyczy innych kurierów jak DPD – czy mogę samemu wysłać i po prostu uzupełnić nr przesyłki DPD (ewentualnie innym kurierem jeżeli by się okazało, że z tym jest problem z uwagi np. na gabaryt bo czasem mamy drobne pomyłki pod kątem oznaczenia w cenniku wysyłek i musimy zmienić kuriera. Większości klientom nie będzie to robiło różnicy zapewne).
@PortoStrefa Możesz tak zrobić, ale przesyłki nie będą wtedy rozliczane przez nasz system zgodnie z tymi zasadami. Lepiej więc nadawać je przez nasze narzędzie (Wysyłam z Allegro).
OK, rozumiem, myślałem że normalnie płacimy za wysyłkę ale te rozliczenia są faktycznie tańsze.
@PortoStrefa popłyniesz z kosztami 😞 nie liczą się do umowy ale spokojnie je nadasz przez MP czy WzA skoro masz umowę i wyjdzie Ci za 0 zł lub płatna za 10,95 zł 🙂
Z DpD jest inny problem, jak nadasz sam a masz udostępnione Allegro DPD to wprowadzając maila zaszyfrowanego, policzą Ci 2 x allegro do salda i to co sam nadasz 😞
Czyli radzisz podpisać jednak (najtańsza za 150 zł miesięcznie). Nie wiem co to jest MP czy WzA, dopiero zaczynam.
U jednego dostawcy właśnie ostrzegali aby nie podawać maila allegrojak zamawiam z DPD zatem podaję swój.