Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich.
Przydałoby się możliwość filtrowania/sortowania produktów według ocen od kupujących.
Używałem tej funkcji w innym sklepie internetowym jak mieszkałem za granicą i to była jedna z moich ulubionych funkcji podczas szukania przedmiotów. Spójrzcie proszę na załączone zdjęcie przedstawiające tą funkcję:
Pozdrawiam
Na tej stronie też jest podobny przykład:
@mar-cin-k Dziękuję za tę propozycję, ale ta funkcja już u nas działa i jest dostępna po lewej stronie w wynikach wyszukiwania:
Dziękuję za odpowiedź.
Dlaczego u mnie nie wyświetla się ta opcja. Nie widzę jej na stronie allegro. Tutaj jest przykładowa strona gdzie u mnie nie pojawia się ta opcja:
Poza tym przydałoby się aby przy każdym produkcie wyświetlała się opinia użytkowników np. tak:
@mar-cin-k Sprawdź proszę, czy na innej przeglądarce lub w trybie incognito również nie widzisz takiego filtra, ponieważ w kategorii, którą wskazałeś ta opcja również jest dostępna:
Faktycznie w trybie incognito ta funkcja jest wyświetlana.
Mam jeszcze następujące pytania:
- co mogę zrobic aby ta funkcja wyświetlała się nie tylko w trybie incognito poniewaz w tym trybie za każdym razem musze się logowac i nie są zapamietywane moje ustawienia
- czy to jest dobry pomysł aby przy każdym produkcie wyświetlała się jego ocena i ilość ocen
- myślę że warto byłoby poprawić funkcje filtra tak aby można było podawać zakres ocen np. od 4,5 do 5.
- w tym filtrze przydałaby się równiez funkcja filtrowania ilości ocen ponieważ bez sensu jest brać pod uwagę np. jedną ocenę z 5 gwiazdkami w porównaniu stu ocen z 4,9 gwiazdkami. Wiadomo że bardziej wiarygodne bedzie to sto ocen ze średnią 4,9 niż jedna ocena na 5. Dlatego wydaje mi się że taki filtr gdzie mógłbym odrzucić produkty z mniejsza ilością ocen byłby wskazany.
Pozdrawiam
Marcin
@mar-cin-k Jeśli w trybie incognito jest ok, wyczyść proszę jeszcze pamięć podręczną oraz pliki cookies w swojej przeglądarce. Jeśli chodzi o Twoje pozostałe uwagi dotyczące tego filtra, przekazałam je już do osób odpowiedzialnych za ten obszar.
Wielkie dzięki za pomoc.
Mam jeszcze jeden pomysł dla allegro, jak również a może przede wszystkim dla allegro lokalnie.
W filtrze Lokalizacja przydałaby się funkcja wyszukiwania w promieniu np. 0,5km, 1km, 3km, 5km, 10km itd.
Obecny filtr Lokalizacji jest mało przydatny. Ostatnio szukałem do kupna używanej suszarki do rzeczy. Wiadomo, to jest drogi i ciężki sprzęt więc chciałem znaleźć coś lokalnie z odbiorem osobistym. Wyszukując produkty np. w Warszawie wolałbym mieć możliwość zawężenia wyszukiwania lokalnie do mojego miejsca zamieszkania a nie szukać po całym mieście. Czasami po prostu nie opłaca się jechać na drugi koniec miasta aby coś kupić. Dodatkowo osoby mieszkające w małych miejscowościach nie maja możliwości przeszukiwania większego obszaru bo musiałyby wpisywać każdą miejscowość oddzielnie w pobliżu miejsca zamieszkania. Filtr województw też tutaj nie pomoże jeśli ktoś mieszka przy granicy województwa. Wtedy właśnie promień wyszukiwania sprawdziłby się najlepiej.
Pozdrawiam
@mar-cin-k Bardzo Ci dziękuję, podobna propozycja już nawet padła tutaj, ale na razie niestety nie mam nowych w tej sprawie.